İnstagram Hesabı Nasıl Gizlenir?

İnstagram Hesabı Nasıl Gizlenir?

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya aplikasyonlarından biri olan instagram ile gün içerisinde gittiğiniz yerleri paylaşabilir, 24 saat sonra silinen hikayeler paylaşabilir ve dünya çapında kullanıcısı sayesinde farklı insanlarla tanışabilirsiniz. Temel olarak insanların anılarını biriktirebildiği ve fotoğraf karelerini herkesle paylaşabildiği platformun gelişmiş özellikleri de vardır. Bu özellikler arasında hesabında paylaştıklarını herkesin görmesini istemeyenler için geliştirilen gizli hesap özelliği karşımıza çıkıyor.

İnstagram hesabınızı gizlemek için öncelikle hesabınıza kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapın. Ekranın sol altında yer alan butona tıklayarak profilinizi açın. Açılan ekranın sol üstünde üç çizginin yer aldığı bir sekme göreceksiniz. Bu sekmeye tıklayın ve ayarları açın. Ayarlar başlığı içerisinde hesap gizliliğini kontrol edebileceğiniz bir buton açılacaktır. Hesap gizliliği başlığına tıklayarak gizli hesap anahtarını aktif hale getirebilirsiniz. Böylece hesabınızda yaptığınız paylaşımlar sadece takipçileriniz tarafından görüntülenecektir. Aynı zamanda hesabınızı kimlerin takip edeceğini yönetebilir, dilerseniz takip isteklerini reddebilirsiniz.

İnstagram Gizli Hesapların Profil Fotoğrafı Nasıl Açılır?

İnstagram hesapları gizli kullanan kişilerin gönderilerini ve hikayelerini görmek için takip isteği göndermeniz gerekiyor. Kişilerin profil fotoğraflarına da tıklanmıyor ve fotoğrafı net olarak göremiyorsunuz. Takip isteği gönderen hesapların nasıl göründüğü merak edenler ise gizli hesapları nasıl görebileceğini öğrenmek istiyor. Gizli instagram hesaplarının profil fotoğraflarını görmek için yapabileceğiniz birtakım hileler var.

Öncelikle gizli profilin ekran resmini alabilir ve fotoğrafı yakınlaştırabilirsiniz. Ancak bu işlem ile fotoğraf net görünmeyeceği için daha net görebileceğiniz farklı hileleri deneyebilirsiniz. Gizli instagram hesaplarının profil fotoğraflarını görebileceğiniz bir uygulama mevcut. Yalnızca Android cihazlara indirebileceğiniz bu uygulamaya gizli hesabın kullanıcı adını girmeniz halinde profil fotoğrafı ve tüm gönderilerini görebiliyorsunuz.

İnstagram Hesabı Nasıl Silinir?

İnstagram hesabını kullanmaya devam etmek istemiyorsanız hesap dondurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak hesap dondurma özelliği hesabınızı ve içerisinde gönderileri kalıcı olarak silmez. Hesaptaki mesajların ve tüm gönderilerin silinmesi için hesap silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnstagram hesabını silme işlemi uygulama üzerinden yapılmıyor. Web sitesinde hesabınıza giriş yaparak ayarları açabilir ve hesabımı sil seçeneğine tıklayarak kalıcı olarak instagram profilinizi kapatabilirsiniz.