iCloud Drive Nedir?

iCloud Drive Nedir?

iPhone, iPad, Mac, iPod Touch ve Windows Pc'de tüm belge veya multimedya içerikleri güvenli bir şekilde depolamayı ve bunlara erişim sağlayan bir bulut sistemdir. Buradaki asıl mantık bilgisayarınızda nasıl klasör klasör dosyalarınızı organize edebilirsiniz iCloud Drive'da da aynı şekilde kullanabilirsiniz. iCloud Drive birden fazla özelliği var iken en dikkat çeken özelliği saklama alanı ve güvenliğidir. iCloud'un geçmişte güvenlik açığından dolayı ünlülerin başını derte soktuysa da Apple yetkilileri bunun üzerinde çalışarak gerekli adımları atmış, en güvenli depolama sistemini kurmuşlardır. Tüm cihazlarlar ile senkronizyonu tam not alan iCloud Drive, hangi cihazı kullanırsanız kullanın istediğiniz zaman belgelerinize anında erişebilirsiniz.

          Peki iCloud Drive ile neler yapabiliriz:

  • Yeni bir cihaz satın aldığınızda veya kullandığınız cihazı kaybettiğiniz zaman iCloud Drive ile eski verilerinizi yeni cihazınıza aktarabilir, hiçbir kayıp yaşamadan işlemlerinize devam edebilirsiniz.
  • iCloud Drive'da depoladığınız verilerinizi istediğiniz kişilerle paylaşabilir ortak çalışma alanı oluşturabilirsiniz. 
  • iCloud Drive ile tüm klasör ve dosyalar güncel şekilde olacağından kullandığınız tüm cihazlardan erişim sağlayabileceksiniz.

iCloud Drive Nasıl Ayarlanır?

  • Kullanacağınız iPhone, iPad veya iPod Touch'ınızın güncellenmiş son IOS sürümü kullanmanız gerekmektedir. Eğer güncel değilse lütfen güncelleyin.
  • Kullandığınız cihazlarda iCloud ile giriş yaparak ayarlayın.
  • Kullandığınız tüm cihazlarda aynı Apple Kimliği ile giriş yaptığınıza dikkat edin.
  • Windows kullanıcıları iCloud Drive 'ı kullanmak isterlerse Windows 7 ve üzeri işletim sistemleri bilgisayarlarında yüklü olması gerekmektedir. Bu işletim sisteminde kullanmak isteyen kullanıcılar İcloud uygulamasına ihtiyaçları vardır. PC'nizde oluşturduğunuz klasörde oluşturacağınız tüm alt klasör ve belgeler diğer cihazlar ile senkron halinde çalışacaktır.
  • Web'den kullanmak isteyenler ise;  www.icloud.com adresinden kendi kimlikleri ile giriş yaparak iCloud Drive'ı seçebilir, yeni klasörler oluşturabilirsiniz, dosyaları silebilir veya paylaşabilirsiniz.

iCloud Drive'ınızda eğer bir dosyayı veya belgeyi kopyalayamıyor veya kaydedemiyorsanız bunun iki nedeni vardır:

  • Saklama alanınız dolmuş olabilir.
  • İnternet erişiminiz sağlanmamış olabilir

Bu seçenekleri göz önünde bulundurarak internet veya saklama alanınızı kontrol etmenizde fayda vardır.

iCloud Drive Ücreti Ne Kadardır?

Ağustos 2020 verilerine göre Türkiye'de iCloud Drive 50 GB 6,49 TL, 200 GB 19,99 TL, 2 TB saklama alanı ücreti ise 64,99 TL ola