Huawei Ekran Zaman Aşımı Ayarlama

Huawei Ekran Zaman Aşımı Ayarlama

Akıllı cep telefonları kullanıcıların işlemlerini kolaylaştırmak ve cihazların daha sağlıklı kullanılmasını sağlamak için çeşitli özelliklere sahiptir. Ekran özellikleri arasında yer alan özellikler sayesinde telefon ekranının ne zaman uyku moduna geçeceği ayarlanabilir. Böylece cihazlarda yaptığınız işlemlere son vermeniz halinde ekran belirli bir süre sonra otomatik olarak kendini kapatır. Huawei cihazlar için de yapılabilen ekran zaman aşımı ayarları ile ekranın uzun süre açık kalmasını engelleyebilir ve telefon şarjının daha uzun süre gitmesini sağlayabilirsiniz.

Ekran Zaman Aşımı Nedir?

Son zamanların sevilen cep telefonlarından olan huawei cihazların gelişmiş özellikleri sayesinde cihazda istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Cep telefonunun ekranını otomatik olarak kapatacağı ayarlar ekran zaman aşımı ayarları olarak adlandırılır. Ekran zaman aşımı ayarları sayesinde cihaz, ekranın kullanılmadığı sürece açık kalmasını engeller. Böylece telefonunun dokunmatiğine yanlışlıkla tıklanması veya şarjın boş yere gitmesi gibi sorunlar engellenir.

Ekran zaman aşımı ayarları uyku modudur. Bilgisayarlarda karşımıza çıkan uyku modu günümüzde cep telefonlarında da aktif hale getirebiliyor. Uyku modu ayarı kullanım sürenize göre tercih edebileceğiniz seçeneklerden oluşuyor. Akıllı cep telefonu, ekranda işlem yapıldığı sürece uyku moduna geçmiyor. Ancak ekrana belirli bir süre dokunulmaması halinde uyku moduna geçiyor ve ekran zaman aşımına uğradığı için otomatik olarak kilitleniyor. Telefonu tekrar kullanmaya başlamanız içinse ekran kilidini açmanız yeterli.

Huawei Ekran Zaman Aşımı Nasıl Ayarlanır?

Huawei cep telefonlarının kullanımı oldukça kolay ve hızlı. Bu nedenle günümüzde en çok tercih edilen cihazlar arasında yer alıyor. Ekran zaman aşımı ayarlarını yapmak için de izlemeniz gereken yollar oldukça kolay.

  • Ekran zaman aşımı ayarını yapmak için öncelikle cihaz ekranının kilidini açın.
  • Telefon ayarlarına gidin ve ‘ekran ve parlaklık’ seçeneğine tıklayın.
  • Bu başlık altında uyku modu olarak adlandırılan ekran ayarları mevcuttur.
  • Cihazın ne kadar süre sonra uyku moduna geçtiği başlık yanında gösterilmektedir. Ayarları güncellemek için uyku modu başlığına tıklayın.
  • Uyku modu başlığına tıklamanız ardından karşınıza belirli zaman dilimleri çıkacaktır. 15 saniyeden başlayarak ilerleyen zaman seçenekleri arasında seçim yapabilirsiniz. Aynı zamanda ekranın kapanmasını istemiyorsanız hiçbir zaman seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz.