Horizon Zero Dawn PC Son Satış Rakamları

Horizon Zero Dawn PC Son Satış Rakamları

Horizon Zero Dawn asıl olarak konsollar için geliştirilen bir oyun olarak biliniyor. Oyunun konsollar için geliştirildiği ve PS4 satışlarını yeniden yükselttiği biliniyor. 2017 yılında PS4 için yayınlandıktan sonra kendine bir oyuncu fanı oluşturan yapım hakkında o kadar çok istek olmuştu ki geliştirici ekip Horizon Zero Dawn PC sürümünü gündeme getirme kararı almıştı.

Oyunun PC sürümünün geliştirildiği resmi olarak açıklanmış ve hatta 2020 yılında yapımın çıkış yapmasının planlandığı söylenmişti. Aynen öyle oldu ve Horizon Zero Dawn PC 2020 yılının Ağustos ayında yayınlandı.

Ağustos ayında yayınlanan oyunun PC sürümünün satışa çıkması üzerinden çok geçmedi. Bir yandan PC sürümü sevinç yaratırken bir yandan da oyunun PC sürümünün ne kadar satış elde ettiği merak ediliyor. Peki, ilk 1 aylık süre içerisinde oyunun PC sürümü ne kadar sattı?

İlginizi Çekebilir: Doom Eternal Yarın Xbox Game Pass’e Geliyor

Horizon Zero Dawn PC Sürümü de Rekor Kırdı

Yapılan açıklamaya göre PC sürümü aynı konsol sürümünde olduğu gibi önemli bir başarı yakaladı. Bilgilere göre yapımın PC sürümü ilk ay içerisinde 718 bin adet kopya sattı ve bu kopya sayısıyla beraber yapım The Witcher 3 oyununun ilk ayında yakalamış olduğu PC sürüm başarısını yakalamış oldu.

Horizon Zero Dawn PC

Bu demek oluyor ki oyun Death Stranding yapımını ve Assassin's Creed Odyssey yapımını geride bıraktı. Yine oyunun ilgi çekeceğini bekliyorduk ama PC sürümünün bu kadar satacağını düşünmüyorduk.

Çünkü Pc sürümü ilk yayınlandığı zaman belli başlı performans sorunları vardı. Horizon Zero Dawn PC performans sorunları nedeniyle çok başarılı bir oyun deneyimi sunmuyordu. Haliyle satışların çok yükselmeyeceği düşünülüyordu ama öyle olmadı. Görünen o ki firma bu oyunun ekmeğini daha çok yiyecek. Önce konsol şimdi ise PC.