Hearthstone Inn-Vitational Turnuvası İlk Kez Bir Türk Kazandı

Hearthstone Inn-Vitational Turnuvası İlk Kez Bir Türk Kazandı

Dün gece gerçekleştirilen Hearthstone Inn-Vitational turnuvası, ilk kez bir Türk oyuncu tarafından kazanıldı. Türkiye’deki Hearthstone oyuncularını da mutluluğa boğan Türk oyuncu, bu oyunu kazanan ilk Türk olma başarısını göstermiş oldu. Başar Coşkunoğlu ve Taylandlı arkadaşı bu müthiş başarı sonrasında 10 bin dolarlık ödülün sahibi oldular.

Video oun sektöründe kilit rollerden birini üstlenen Blizzard, "Hearthstone" adlı oyunu 2013 yılında piyasaya sürmüştü. Aslında bir kart oyunu olan Hearthstone, yıllar içinde çok tanındı. Oyunda kendini geliştirerek profesyonelliğe erişen oyuncular turnuvalara da katılıyorlar. İşte bu turnuvalardan biri de dün gece gerçekleştirilen "Hearthstone Inn-Vitational".

20 profesyonel ismin özel olarak davet edildiği ve Hearthstone hayranlarına tam bir heyecan fırtınası yaşatan bu turnuva sayesinde Türkiye’den profesyonel bir isim olan Başar Coşkunoğlu’na 10 bin dolar kazandırdı. Turnuvayı daha önce kazanan bir Türk oyuncu hiç olmamıştı. BasarCos kullanıcı adıyla tanınan Başar Coşkunoğlu bu başarıya takım arkadaşı Nuj Skuljaroenporn ile birlikte ulaştı.

Bu seneki turnuva bütün oyuncuların evlerinden canlı akışlarla gerçekleştirildi. Öte yandan farklı ülkelerden tanınmış Hearthstone oyuncuları, turnuvada sunuculuk görevi yaptılar. Bu sene Türkçe olarak da yayınlanan turnuvada JustWoven ve Berserkci sunuculuk görevini gerçekleştiren isimler oldular.

Turnuvaya katılan 20 oyuncu ikişer kişilik takımlar oluşturdular. BasarCos ile Nuj’un takımlarının adları ise "School of the Hunt" oldu. Her takım üyesi, tek başına üçer oyunluk seriden oluşan 4 tur oyun oynadı. Kazananlar takım hanelerine 1’er puan eklemiş oldu. İki maçı da kazananlar ise 2 puan almış oldu. BasarCos ile Nuj'un takımı "School of the Hunt" ise mükemmel olarak adlandırılan 2-0’lık skorla tüm maçları kazandı ve turnuvanın şampiyonu oldular.