Hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir dünya starı olmak ister misiniz?

Hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir dünya starı olmak ister misiniz?

Hayallerinizi gerçekleştirmek için hırsınız dışında hiç birşeyin olmadığı bir dünya düşünün bu dünyaya ilk geldiğinizde.Tanışacağınız yüzlerce insan,elde edebileceğiniz onlarca başarı ve sonsuz bir hayat! Heyecanlandırıcı degil mi? Size gerçek hayatın dinamiklerinden baz alınarak yapılmış çevrim içi rol yapma oyunu Popmundo'nun ufak bir kısmından bahsediyorum.

13 yıl önce 2004 yılında kurulan bu dünya kendini sürekli geliştirerek bu günlere geldi.2012 yılında daha modern teknolojilerin kullandığı ve  arayüzünün daha çok kullanıcı dostu olduğu ikinci versiyonuna geçen Popmundo onbinlerce kişiye alternatif bir hayat sunmaya devam ediyor.

Tamamen taracıyınız üstünden oynanan ve bilgisayarınıza kurulum yapmanıza gerek duymayan bu oyun için gereken tek şey bir mail adresi, kaydolduktan sonra neler yapacağınıza hep beraber bir göz atalım.

Siteye giderek kayıt oldunuz ve gelen maili açtıktan sonra sıra oyuna girip karakterinizi oluşturmaya geldi.Hesaba giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ilk ekranda karakterinizin ismini, yaşını ve memleketini seçebileceğiniz bir bölüm çıkıyor, bunların seçimini isterseniz ilerleyen zamanlarda değiştirebilecek olsanız bile dikkatli seçmenizi tavsiye ederim.

Bu uçsuz bucaksız, sınırları olmayan ve hayallerinizde ki pek çok şeyi yapmaya imkan sunan bu oyunun esas amacı müziktir.Müzik hayatınıza kayıt olduğunuz şehirin parklarında 2 konser ayarlama şansı bularak başlıyorsunuz, daha sonrasında müzik hayatına devam etmek dünyayı konserler vererek turlamak, single ve albümler çıkarmak sizin elinizde.Seçebileceğiniz 17 adet müzik türü bulunmakta Rock,Metal,Pop,Blues, Afrika Müziği, Latin vs vs...Tabii ki hangi türü seçeceğiniz size kalmış!

Karakteriniz hayatı boyunca yaptığı aktiviteler sonucu belli dönüm noktaları yaşar ve bunların karşılığında başarı puanları kazanır. Bazı başarılar kolayca elde edilebilirken, bazıları ise sadece uçlarda yaşayan insanların harcıdır. Toplayabileceğiniz toplam 188 başarı vardır ve bu başarıların toplamı 4940 puana tekabül eder.

Bu dünyada pek çok oyun gibi sistemin sizin için yarattığı karakterlerle değil sizin gibi canlı kanlı dünyanın pek çok yerinden bağlanan kullanıcılar bulunmakta, gerçek dünyanın en doğusundan tutunda en batısına kadar onlarca ülkeden farklı kültürden insanlarla tanışma fırsatınız var, yani oyunun içinde yapay zeka değil gerçek bir zeka ürünü stratejiler var.

Evet oyunun asıl amacı müzik dedik ama yapabileceğiniz pek çok şey var oyunda, suç hayatına girip bütün dünyada aranan azılı bir suçlu olup bütün polisleri peşinizde koşturabilir yada tam tersi suçlu peşinde koşan bir polis yada özel ajan olabilirsiniz, bu yakalanan suçluların cezasını veren bir yargıç olabilirsiniz, yargıç olarak evlenen çiftlerin nikahlarını kıyabilirsiniz nikah kıymak için sadece yargıç olmanıza gerek yok din adamı olarakta kıyma şansınız var.Çeşitli hastalıklara yakalanmış kişileri iğnelerinizle iyileştirebilirsiniz, tabii ki bunları yaparken pek çok başarıya da sahip olmuş olacaksınız.Ayrıca bunlar aklıma gelen bazı meslekler, sahip olabileceğiniz o kadar çok meslek var ki saymakla bitmez.

Her ne kadar oyunun gerçekçi yönünü ön plana çıkarmış olsakta, gerçekçi olmayan bazı ögeler de yok değil.Zombi ve hayalet avlamak gibi zevkli maceralar var.

Macera demişken oyunda karşılığında ödüller ve başarılar kazabileceğiniz pek çok maceralar var.Bir gün denizin altında Atlantis'in kayıp tacını ararken, diğer gün marsta canlı ararken bulabilirsiniz kendinizi.

Bazı oyunlarda çıkış yaptığında hayat durur ve ne zaman giriş yaparsak o zaman akmaya devam eder hayat, bu oyunda zaman siz olmasanızda akmaya devam etmektedir.1 Popmundo yılı 56 güne denk gelmektedir ve sadece yılın belirli günlerinde yapılabilecek aktiviteler takvimde belirtilmiştir.Her oyun senesinde karakteriniz 1 yaş yaşlanır ama yaşlılıktan ölmek gibi bir durum yoktur.

Oyunda pek çok maceraya atılacağınız, seyahat edeceğiniz, konserler verebileceğiniz 37 ülkeden 49 şehir bulunmaktadır.Bu 49 şehirin içinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya bulunmakta.Bu dünyanın en büyük şehri de en yakın rakiplerine 2 kat fark atan İstanbul.

Uluslararası bir oyun olduğundan bahsetmiştim yukarılarda haliyle böyle olduğu için 25 dile çevrilmiş durumda şu an oyun.Türkçe de oyunun sahip olduğu ve sürekli aktif olarak çevirilen dillerden biridir.

Popmundo'yu oynamak için cebinizden para çıkarmanıza gerek yok, sahip olmanız gereken tek şey bir mail adresi!