Hangi Bilgisayar Oyunları Zararlı?

Hangi Bilgisayar Oyunları Zararlı?

Dijital oyun dünyasında piyasaya çıkan oyunlar genellik çocukların yaş guruplarına göre sınıflandırılmaktadır. Oyun kutularının üzerinde çocukların yaş guruplarına ve uygunluğuna göre gerekli bilgiler yazmaktadır. Yaş unsuruna dikkat ederek oyunların oynanılması
gerekmektedir. Fraklı yaş gurupları için çıkarılan oyunlarda çocuğun yaşından daha büyük oyunları oynaması zararlı olabilmektedir.
Aile yapısını tehdit eden, şiddet içerikli oyunlar yapılan araştırmalar sonucu zararlı bilgisayar oyunları kategorisinde yer almaktadır. Çok fazla tehlike oluşturan oyunların aşırı derecede oynanması çok fazla tehlikeyi de beraberinde getirmektedir. Eğitici ve öğretici unsuru olmayan çocuğun zekasına katkı sağlamayan tüm bilgisayar oyunları zararlı kategorisinde yer almaktadır.

Zararlı Oyunları İnceleyin

ABD' de çocuklar için zararlı olan oyun listesi içerisinde ilk üç sırayı Blitz The League II, Dead Space ve Fallount 3 almaktadır. Türkiye'de çok fazla oynanan ve zararlı oyun kategorisi içinde yer alan oyunlar aileler tarafından dikkatle incelenmesi konusunda uzman uyarıları bulunuyor. İnternet ormanında birçok kişiyi birbiri ile buluşturan oyunlar çok büyük risk taşımaktadır. Oyun seçimini yaşına uygun olan, reklamsız, kişisel bilgilere erişim olmayan oyun tercihlerinden yana kullanmalısınız. Oyunları mutlaka araştırmalısınız. Mavi Balina Son dönemlerde oldukça gündemde olan oyun birçok çocuğun ölümü ile sonuçlanan zararlı
oyunlar kategorisinde yer alıyor. Kimliği gizli bir kişi tarafından şiddet dolu görevler istenen oyunda her gün yeni bir görev gönderiliyor. Oyun özellikle çocukları ve gençleri hedef alıyor. Oyundan ayrılmamaları konusunda çocukları tehdit ederek 50. görev sonunda oyuncuyu intihara zorluyor.
Mortal Kombat Basit bir dövüş oyunu gibi görülse de çocuklar için oldukça zararlı oyunlar arasında yer almaktadır. Oldukça kanlı oyun stratejileri içeren oyun çocukları şiddete yöneltmektedir. Son derece zararlı şiddet unsurları barındırmaktadır. Metin 2 Birçok oyuncuyu aynı ortamda buluşturan oyunda oyuncular hiç tanımadıkları kişilerle sohbet edebiliyor. Bu kişilerin kötü niyetli olma riski göz ardı edilmemeli.

Çocuklar için zararlı oyunlar

  • Mortal Kombat.
  • Blitz The League II
  • Dead Space
  • Fallount 3
  • DOOM.
  • Grand Theft Auto.
  • South Park The Stick of Truth.
  • Mavi Balina (Blue Whale)
  • Dark Elf