Gizli Mesaj Nasıl Atılır?

Gizli Mesaj Nasıl Atılır?

Geçmişte pratik bir şekilde gizli mesaj göndermek mümkünken olumsuz etkileri sebebi ile tüm operatörler gizli mesaj özelliğini devre dışı bıraktı. Bu nedenle günümüzde gizli mesaj göndermek için geçmişe göre daha bilgili olmamız gerekiyor. Peki, gizli mesaj nasıl gönderilir? Gizli mesaj göndermek için yapabileceğiniz farklı işlemler var. Kullandığınız cep telefonunun sürümüne göre farklı yollar izleyebilir ve gizli mesaj gönderebilirsiniz.

Gizli Numaradan Mesaj Gönderme Uygulamaları

Gizli numaradan mesaj göndermek için kullanabileceğiniz çeşitli uygulamaları bulabilirsiniz. Anonim mesaj gönderme uygulamaları ile kimliğinizi gizli tutarak istediğiniz numaraya SMS gönderebiliyorsunuz. Bu uygulamalar genellikle Android cihazlarla uyumlu olan ve telefonunuza kısa sürede ücretsiz bir şekilde indirerek kullanabileceğiniz basit aplikasyonlardır.

Kimliğinizi gizli tutarak mesaj gönderebileceğiniz uygulamalar arasında güvenilir ve birçok kullanıcıya sahip olan belirli uygulamalar var. SendAnonymousSMS uygulaması bugün en çok kullanılan gizli mesaj uygulamalarından biridir. Birçok kullanıcıya sahip uygulama ile istediğiniz kişiye anonim mesaj gönderebilirsiniz. Uygulama üzerinden gönderdiğiniz mesajlarda karşı tarafından bilgileriniz gönderilmez. Ancak mesaj sorumluluğu size ait olduğu için uygulama IP adresinizi paylaşabiliyor.

Sharpmail, Co, Tex Me gibi uygulamalar da gizli mesaj atmak için kullanabileceğiniz uygulamalar arasında yer alıyor. Kimliğinizi gizleyerek bu uygulamaların tümü ile gizli mesaj gönderebilirsiniz. Ancak uygulamalara gerekli izinleri vermeniz halinde konum bilgileriniz ve IP adresi gibi bilgiler paylaşılabilir.

İphone ile Gizli Mesaj Gönderme

Android cihazların aksine İphone apple store dışında uygulamaları indirmenize olanak tanımayan oldukça kapalı bir sisteme sahip. Bu nedenle gizli mesaj uygulamalarını kolaylıkla kullanamayabilirsiniz. İOS sürümlü cihazlarda gizli mesaj göndermek için cihaz özelliklerini keşfedebilirsiniz. ‘Görünmez Mürekkep’ olarak adlandırılan özellik sayesinde İphone kullanıcıları karşı tarafa kimliğini gizleyerek SMS gönderebiliyor.

  • Gizli mesaj göndermek için İmessage uygulamasını açın.
  • Yeni mesaj oluştura tıklayın ve mesaj göndermek istediğiniz kişiyi seçin.
  • Mesaj kısmına istediğiniz mesajı yazabilir, görsel ve video ekleyebilirsiniz.
  • Gizli mesaj göndermek için ekranda yer alan mavi oka parmağınızı basılı tutun. Açılan seçenekler arasından ‘görünmez mürekkeple gönder’ özelliğine tıklayın. Son olarak mavi simgeyi seçmeniz ardından mesajınız karşı tarafa gizli kimlikle gönderilecektir.