Galaxy Note 20 Ultra ve Tab S7 Modellerinde Yeşil Ekran Sorunu Ortaya Çıktı

Galaxy Note 20 Ultra ve Tab S7 Modellerinde Yeşil Ekran Sorunu Ortaya Çıktı

Samsung’un geçtiğimiz haftalarda duyurusunu gerçekleştirdiği Galaxy Note 20 Ultra ve Galaxy Tab S7 modellerinde yeşil ekran sorunu ortaya çıktı. 

Samsung geçtiğimiz haftalarda düzenlediği Galaxy Unpacked etkinliğinde yeni amiral gemi modellerinde ve tablet modellerini tanıtmıştı. Son dönemlerde OnePlus, Apple ve Google modellerinde gördüğümüz yeşil ekran sorunu şimdi de Samsung modellerinde ortaya çıktı. 

Samsung kullanıcıları tarafından aktarılan bilgilere göre Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy Tab 7 ve Galaxy Tab S7 modellerinin ekranlarında yeşil renk sorunu ortaya çıkmaya başladı. Kullanıcılar bu sorunu ekran parlaklığını belirli bir seviyenin altında indirdiğinde yeşil ve soluk bir renk ortaya çıktığını aktardı. Samsung kullanıcıları aynı sorunu daha öncesinde de Galaxy S20 ailesi modellerinde de yaşamıştı. 

Son dönemde pek çok üründe gördüğümüz yeşil ekran sorunu Qualcomm’un Snapdragon işlemcilerinden kaynaklanıyor. Samsung’un Galaxy Tab S7 modelinde LCD ekran kullanılması sorunun sadece AMOLED ekranlarda görülmediğini gösteriyor. Konu ile ilgili Samsung herhangi bir açıklama yapmamış olsa da sorunun yazılım tabanlı olacağı düşünülüyor. Samsung’un bu sorunu da ilerleyen günlerde yeni bir güncelleme ile çözmesi bekleniyor.