Fortnite’ten Kullanıcılarına Kötü Haber

Fortnite’ten Kullanıcılarına Kötü Haber

Oyun dünyasında son günlerde en çok gündeme gelen Epic Games – Apple savaşı günden güne farklı boyutlara ulaşıyor. Bilindiği üzere Fortnite App Store’dan kaldırılmıştı. Fortnite yeni sezonda alacağı güncelleme ile iPhone, iPad ve Mac kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratacak.

Epic Games’in Apple’ın aldığı yüksek komisyon ücreine karşı mobil sürümlerde kendi ödeme sistemine geçmesi, iki dev şirket arasında ipleri koparmış ve Apple, AppStore üzerinden Fortnite oyununu kaldırmıştı. Epic Games ise intikam için önce mahkemeye gitmiş ardından da Apple’ın yıllar önce IBM’e karşı hazırladığı reklam filmini hatırlatarak göndermede bulunmuştu.

Fortnite Chapter 2: Season 4 Apple’da Olmayacak

iPhone telefon tercih eden oyuncular bu gerginlikten hoşnut olmazken bir gelişme daha yaşandı. Fortnite’ın yeni sezon güncellemesi olan ‘’Chapter 2: Season 4’’ yakın zamanda görücüye çıkacak fakat bu güncelleme Apple cihazlara gelmeyecek.

Mevcut sürümü kurulu ise iPhone telefonlarda şu an oyunu oynamak mümkün. Fakat güncelleme gelmemesi yeni sezonu oynayamayacak olan iPhone kullanıcıları için tam bir hayal kırıklığı. Akıllı telefonlarda oynanan oyunlar içinde özellikle de ABD pazarından en çok tercih edilen oyun olan Fortnite, Apple’ın bu hamlesi nedeni ile daha çok gündemde kalacak gibi görünüyor.

Epic Games ve Apple arasındaki dava ise sürüyor. Taraflar arasında görülen ilk mahkemenin ardından çıkan ön kararda, Apple’ın, Fortnite uygulamasını AppStore’dan kaldırmasının haklı olduğu açıklanmıştı. Mahkeme komisyon konusunda Apple’ı haklı bulurken öte yandan Unreal Engine konusunda ise Epic Games’i haklı bulmuş ve Unreal Engine için alınan kararın derhal sonlandırılması gerektiğini açıklamıştı. Davanın ikinci duruşması önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Kullanıcıların uzun süre bu savaşı takip edeceği tahmin ediliyor.