Flash Player Etkinleştirme Nasıl Yapılır?

Flash Player Etkinleştirme Nasıl Yapılır?

Flash Player, birbirinden farklı ekran ve tarayıcıların içeriklerinin görüntülenmesini sağlayan tarayıcı destekli bir eklentidir. Günümüzde HTML5 ile bu eklentinin kullanımı azalsa da pek çok içerik yayıncısı Flash Player'ı devam ettiriyor ve kullanıcılar da Flash Player'ın nasıl etkinleştirileceğini düşünüyor. Adobe tarafından geliştirilip piyasaya sürülen bu program, 2020'nin sonlarına doğru etkisini kaybetmeye başlayacaktır. Chrome Tarayıcısı Flash Player desteğini kaldırmış olsa da izlere Flash Player'ın etkinleştirmek için açık bir kapı bırakmaktadırlar. Şimdi tüm web tarayıcılarında Flash Player nasıl etkinleştirilir ona bakalım.

Microsoft Edge için Etkinleştirme Nasıl Yapılır?

Flash Player etkinleştirmek için her tarayıcıda farklı yollar mevcuttur. Microsoft Edge kullanıcısı iseniz sağ üst köşedeki "Ayarlar" Bölümünden "Eklentileri Yönet" sekmesini seçmek ve sonrasında da Shockwave Flash Object'e Tıklamanız gerekiyor. Böylelikle Flash Player etkinleştirme işlemi tamamlanmış olup tarayıcınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir. Tarayıcınızı yeniden başlattığınızda Flash Player etkin şekilde kullanılmaya hazırdır.

Chrome için Etkinleştirme Nasıl Yapılır?

Yukarıda d belirttiğimiz gibi Chrome Flash Player için desteğini kaldırmış olsa da yine de etkinleştirmek için bir yol mevcuttur. Tabi bu yol biraz farklıdır. Chrome tarayıcımızı açtıktan sonra adres çubuğuna " chrome://settings/content/flash" yazarak Enter tuşuna basalım. Bunu yaptığımızda karşımıza Flash Ayarlar sekmesi açılacaktır. "Sitelerin Flash çalıştırmasını engelle" kısmını aktif hale getirmeniz gerekmektedir. Güncelleme yapıp yapılmadığını kontrol etmekte fayda var çünkü eski sürümlerde birtakım sorunlar ortaya çıkabiliyor. Tarayıcınızı yeniden başlattığınızda Chrome için Flash Player etkinleştirilmiş olacaktır.

Firefox için Etkinleştirme Nasıl Yapılır?

Firefox kullanıcı için yöntem oldukça basittir. Flash Player etkinleştirme işlemi için öncelikle Ayarlar menüsünden Addons sekmesini açmaktır. Burada karşımıza Eklentiler Menüsü gelmekte ve "Shockwave Flash" kısmını görürsünüz. Shockwave Flash sekmesini aktif hale getirerek tarayıcımızı yeniden başlatmamız gerekiyor. Böylelikle Firefox tarayıcısında Flash Player etkinleştirilmiş olacaktır.

YASAL UYARI

"Flash Player'ı etkinleştirmeden önce, Adobe firmasının bu konu ile ilgili birçok güvenlik açığının olduğunu bilmelisiniz. Flash Player, Bilgisayar Korsanlarının en sevdiği ve kolay olarak bilgisayarlarınıza ulaşmaya çalıştığı bir giriş noktasıdır. Bundan dolayı her zaman Flash Player'ı kullanmayı tercih etmemeli sadece gerekli durumlarda aktif hale getirmelisiniz."