Facebook Yorum Kapatma Nasıl Yapılır?

Facebook Yorum Kapatma Nasıl Yapılır?

Sosyal medya aplikasyonları bugün hayatımızı en çok etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Sosyal medya paylaşımlarının herkese açık yapılması istemediğimiz yorumları almamıza sebep oluyor ve motivasyonumuzu düşürebiliyor. En çok tercih edilen sosyal medya uygulaması facebook için de aynı durum geçerli. Yazılı veya görsel olarak insanların fikirlerini beyan ettiği, gününü nasıl geçirdiğini paylaşabildiği uygulama üzerinden tanımadığınız insanlardan kötü yorumlar alabilirsiniz. Tüm sosyal medya uygulamalarında yapılabilen yorumlara kısıtlama özelliği geldi. Önce facebook daha sonra instagram ve twitter uygulamaları yorum kısıtlaması ve yorum kapatma özelliklerini getirdi.

Facebook Yorumlarını Nasıl Kapatabilirim?

Yeni insanlar tanıyabileceğiniz, her anınızı paylaşabileceğiniz sosyal medya uygulaması facebook ile keyifli zaman geçirebilirsiniz. Ancak gönderiler altında gelen yorumlar canınızı sıkıyor ve yorum almak istemiyorsanız yorum kapatma özelliğinden yararlanabilirsiniz. Sosyal medya yorumlarının can sıkıcı boyutlara ulaştığı bugünlerde yorumları kapatmak için yapacağınız işlemler oldukça kolay.

Facebook yorumları gönderiler üzerinden kapanabilir ve tüm gönderilerinizin yorumlarını tek işlemle kapatamazsınız. Yorum almak istemediğiniz gönderiler üzerinde yorum kapatma özelliğini aktif hale getirebilirsiniz. Yorumları kapatmanız halinde hem facebook arkadaşlarınız hem de takip etmediğiniz kişiler tarafından yorum almazsınız.

Facebook yorumlarını kapatmak için öncelikle yorum kapatmak istediğiniz gönderinin üzerine gelin. Gönderinize tıklamanız ardından ekranın sağ üstünde ok işaretini görebilirsiniz. Ok işareti gönderi ile ilgili düzenlemelerinizi yapmanızı sağlayacaktır. Simgeye tıklayarak yorum kapatma başlığını açabilirsiniz. Başlığa tıklamanız ardından üzerinde işlem yaptığınız gönderi yorumlara kapatılacaktır. Yoruma kapatılan gönderinin altındaki yorum butonu kapanır ve profilinizi görüntüleyen kimse yorum yapamaz.

Facebook Yorum Engelleme Ayarları

Facebook gönderilerini tamamen yoruma kapatabilir ve hiçbir kullanıcı tarafından yorum almayabilirsiniz. Ancak kötü niyetli yorumlardan uzak dururken sevdiklerinizin yorum yapmasını engellemek istemiyorsanız facebook uygulamasının gelişmiş özelliklerinden yararlanabilirsiniz.
Facebook kullanıcılarının kötü yorumları engellemesi için çeşitli özellikler geliştirmiş ve rahatsız edici içeriklerden uzak durmanız için yapmanız gereken işlemleri kolaylaştırmıştır. Gönderilerinize yorum almak istiyor ancak hakaret, küfür, argo kelimeler gibi yorumlardan kaçınmak istiyorsanız yorum engelleme özelliğinden yararlanabilirsiniz. Yorum engellemek için ayarlar sekmesine tıklayarak belirli kelimeleri ve kişileri engelleyebilirsiniz.