Eski Battlefield Oyunları Xbox One'da Oynanabilecek

Eski Battlefield Oyunları Xbox One'da Oynanabilecek

Xbox'ın geriye uyumluluk sistemi ile birlikte Battlefield serisinde, Xbox One için çıkmamış olan eski Battlefield oyunları da Xbox One için oynanabilir hale geldi.

Microsoft, bildiğiniz üzere geriye uyumluluk sistemi sayesinde eski nesil konsol Xbox 360'a çıkmış olan oyunları, Xbox One'da oynanabilir hale getiriyor. 2016 yılının sonlarında Phil Spencer, yapmış olduğu açıklama ile birlikte 2017 yılının başlarında geriye uyumluluk sistemine daha kaliteli oyunların geleceğinin duyurusunu yapmıştı. Bugün ise 7 adet oyun geriye uyumluluk sistemine eklendi. Bu yeni eklenen oyunlar en çok Battlefield serisi sevenleri ilgilendiriyor çünkü Xbox One'da oynanamayan hiçbir Battlefield oyunu kalmadı. Bildiğiniz üzere Battlefield 1, Battlefield 4 ve Battlefield: Hardline daha önce Xbox One için çıkışını gerçekleştirmişti. Serinin eski oyunları Battlefield 3 ve Battlefield Bad Company 2 ise yeni nesil için piyasaya sürülmemişti. Geriye uyumluluk sistemine bu 2 oyunun eklenmesi ile birlikte artık onları da Xbox One'da oynamak mümkün olacak. Battlefield 3 ve Battlefield Bad Company 2'nin yanı sıra Strania, The Splatters, Scrap Metal, Ghostbusters ve Dragon Age Origin oyunları da geriye uyumluluk sistemine eklenerek, Xbox One'da oynanabilir hale geldi.

Eğer bu oyunları daha önceden Xbox 360 için satın aldıysanız yani Xbox Live hesabınızda bulunuyorsa veya oyunun kutulu sürümüne sahipseniz, Xbox One konsolunuza takarak hiçbir işlem gerçekleşirmeden oynayabilirsiniz.