En Fazla Harcamanın Yapıldığı Sektör Oyun Sektörü Oldu

En Fazla Harcamanın Yapıldığı Sektör Oyun Sektörü Oldu

Her zaman söylenen bir terim var. Dijital oyun sektörü çok büyük bir pasta. Ayrıca şu da hep söylenir ki bu pastanın maddi hacmi bir hayli büyük. Newzoo tarafından yapılan yeni bir araştırma, oyun sektörünün ne kadar iddialı olduğunu ve ne kadar büyük bir bütçeye sahip olduğunu ortaya koymuş oldu.

Yapılan araştırmalara göre özellikler mobil oyun sektöründe ciddi bir bütçe artışı var. Oyun sektörü genel olarak bu bütçe artışından yararlanmış gibi gözüküyor. Peki, oyun sektöründe dağılım nasıl ve sektörün değeri ne seviyeye kadar çıkı?

Newzoo Verileri ile Oyun Sektörünün Durumu

Yapılan son paylaşıma göre oyun sektöründe yapılan harcama 145 milyar dolar rakamlarına ulaştı. 145 milyar dolarlık bir harcama oranına çıkılması sektörün ne kadar büyüdüğünün en büyük kanıtını oluşturdu.

Pandemi döneminde oyun sektörüne yapılan harcamalar iyice artarken en çok harcama yapılan alan mobil oyunlar olarak gözüküyor. Mobil oyunlara yapılan harcama tüm pazar oranının %45'i olarak gözüküyor.

Oyun sektörü

İkinci kısımda ise konsol oyunları geliyor. Konsol oyunların oranı ise %32 olarak açıklanmış durumda. Üçüncü sırada yer alan ise PC oyunları. PC oyunlarının oranı ise %23 olarak gözüküyor.

Mobil oyunlar birinci sırada yer alıyor olsa da genel olarak pazarda bir büyümenin olduğunu da eklemek lazım. Tüm pazarda yapılan harcamaların artış göstermesinde pandeminin de bir etkisi olduğunu söylemek lazım.

Oyunlara harcanan bütçe artarken aynı zamanda oyunlarda geçirilen zamanın da artış gösterdiği anlaşılıyor. Genel bir büyümenin olduğu sektör, böyle giderse en gözde sektörler arasında yer alacak.