Ekran Klavyesi Nasıl Açılır?

Ekran Klavyesi Nasıl Açılır?

Ekran klavyesi, fiziksel klavyelerde yer alan tüm tuşları içerir ve tüm bilgisayarlarda ekran klavyesini kullanabilirsiniz. Klavye açmak için izlemeniz gereken yollar kullandığınız cihazların sürümlerine ve modellerine göre değişiklik gösterir. Klavye ekranını kullanmak içinse dokunmatik bir cihaza sahip olmanız şart değil. Fare yardımı ile istediğiniz tuşlara tıklayabilir ve işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kullandığınız cihazların sürümü ve modellerine göre ekran klavyelerini nasıl açabileceğinizin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Windows 10 Ekran Klavyesi Açma

Windows 10 cihazlarda ekran klavyesini açarak fiziksel klavyelerde yer alan tüm tuşları bir görselde bulabilirsiniz. Görsel olarak açılan klavyeyi fare yardımı ile yönetebilir veya dokunmatik cihazlarda tuşlara tıklayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Dokunmatik cihazlarda ekran klavyesini açmak için öncelikle bilgisayarı tablet moduna getirmeniz gerekiyor. Tablet modu açık olan bilgisayarda metin kutusuna tıklamanız halinde ekran klavyesi açılacaktır.

Tablet modu olmayan cihazlarda ekran klavyesini açmak için öncelikle ekranında altında yer alan başlangıç sekmesine tıklayın. Açılan ekranda ayarlar tuşuna tıklamanız ardından erişim kolaylığı başlığını bulabilirsiniz. Bu başlık altında klavye seçeneği karşınıza çıkacaktır. Klavye başlığına tıkladıktan sonra ekran klavyesi altında yer alan iki durumlu düğmeyi açabilir ve ekran klavyesini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Windows 8.1 Ekran Klavyesi Açma

Windows 8.1 cihazlarda ekran klavyesi kullanmak için arama butonuna tıklayarak pratik bir şekilde ekran klavyesini açabilirsiniz. Ekranında altında bulabileceğiniz arama butonunu açarak ekran klavyesi yazın ve açılan arama sonucuna tıklayın. Tıklamanız ardından ekranda kullanabileceğiniz bir klavye açılacaktır. Klavye ekranını kapatana dek görsel klavyeyi kullanmaya devam edebilirsiniz. Dokunmatik cihazlar da aynı işlemi yapabilir ve tuşlara tıklayarak klavyenizi kullanabilirsiniz.

Mac Ekran Klavyesi Açma

Sanal klavye olarak adlandırılan ekran klavyesini açmak için izlemeniz gereken yollar kullandığınız cihazların sürümüne göre değişiklik göstermektedir. Apple Mac cihazlarda ekran klavyesini kullanmak için ilk olarak sistem tercihlerini açabilirsiniz. Sistem tercihlerine girmeniz ardından klavye başlığına tıklayın. Klavye sekmesinin menüsünde görüntüleri göster seçeneği mevcut. Seçeneğe tıklayarak üst menüde klavye simgesinin açılmasını bekleyin. Klavye simgesine tıklayarak ekran klavyesini kullanmaya başlayabilirsiniz.