Yatırımcıların Yeni Gözdesi Kriptolar Türkiye de Yasaklanıyor!

Yatırımcıların Yeni Gözdesi Kriptolar Türkiye de Yasaklanıyor!

BDDK tarafından bugün itibariyle yapılmış olan öneri ve uyarı çerçevesinde birçok Kripto para yatırımcısı tedirgin oldu.

Yapılmış olan açıklama ile birlikte ve BDDK tarafından bankalara özel bir talimat verildi. Verilmiş olan talimatla birlikte direkt olarak Kripto para yatırımlarına yönlendirilen paraların kolay bir şekilde transfer edilmemesi gerektiği ve bu konu ile ilgili bankaların önlem alması gerektiği belirtildi. Bankaların yakın zaman içerisinde daha önceden almış oldukları önemleri artırarak daha yüksek seviyede önlemler alacağını buradan anlamak mümkün. Bu sebeple de birçok Kripto para yatırımcısı ilerleyen süreç içerisinde ne şekilde bir yol haritası çizecekleri ile ilgili tam olarak bir karmaşa içinde.

Özellikle genç neslin dikkatle ve heyecanla takip ettiği kripto para piyasası sürekli olarak değişim gösteriyor. Son dönemde durağan halde olan kripto paralar 22 Kasım itibariyle düşüşe geçti. Son rakamlar göreni şaşkına uğratıyor. Peki son durumlar nedir?

Yükseliş Sona Erdi

Kısa süre önce yükselişten durağan hale geçen kripto para piyasası 22 Kasım itibariyle düşüşe geçmiş gibi görünüyor. Özellikle genç yatırımcılar durumdan rahatsız durumdadır. Dünya genelindeki piyasalar düşüş trendinde. Bununla birlikte popüler ve sık işlem gören coinler düşüşe geçmiş durumda. Kripto paraların zirveden durağan hale geçmesi uzun sürmedi. Durağan halden düşüşe geçmesi ise zaman aldı. Ama bu düşüş trendi yavaş ve sakin adımlarla oluyor.

Bitcoin ve Ethereum Ne Durumda

Global kripto para piyasasında şüphesiz ki en çok işlem gören kripto paralar Bitcoin ve Ethereum. Bu iki kripto paranın yukarı yönlü hareketi tüm piyasayı olumlu yönde etkilerken tam tersi istikameti olan aşağı yönlü hareketi ise piyasayı olumsuz etkiliyor. Piyasa üzerinde ciddi bir manipüle etkisine sahip bu iki kripto para şu an durağan halinden düşüşe geçmiş gibi duruyor. 22 Kasım tarihinde Bitcoin 57.318 bandında iken Ethereum 4.180 civarında işlem görüyor. Nispeten uzun zamandır düşüşe geçmeyen kripto paralar şu sıralar düşüş eğiliminde. Bitcoin ve Ethereum’u takip eden Tether 1.009, Solana ise 220.109 civarında. 22 Kasım itibariyle kripto para piyasasındaki hareketlilik aşağı yönde