Vatandaşlara kredi desteği imzalar atıldı, 25 yıl boyunca vade

Vatandaşlara kredi desteği imzalar atıldı, 25 yıl boyunca vade

Ülkemizde kayıtlı şekilde istihdamın fazla ulaştırılmasına yönelik adına 25 yıl boyunca vadeli 3.2 milyar TL’lik kayıtlı olan istihdamın fazlalaştırılması projesini yaşama geçirme aşamasında. Kalkınma ve yatırım Bankası genel müdürü olan İbrahim Halil Öztop yapmış olduğu açıklamada “Dünya Bankasıyla 2020 senesinde yaptığımız anlaşma sonucunda varmış olduğumuz 316 milyon Euro’luk kayıtlı olan istihdamın artırılmasına yönelik projesine bu sene hayata geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Sağlanacak olan Kredi desteğinin ayrıntıları daha net bir şekilde belli oldu. Türkiye kalkınma ve yatırım bankası ile beraber Dünya Bankası ile birlikte yapılmış olan antlaşma ile Türkiye’de kayıtlı olan istihdamın fazla ulaştırılmasına yönelik 25 senelik vadeli 3.2 milyar TL’lik projenin hayata geçirme aşamasında son noktaya gelindi.

Dünya Bankası ile beraber kalkınma ve yatırım Bankası’nın da birlikteliği ile yürütülen proje 24 farklı ilde faaliyet gösteren işletmelerin kayıtlı istihdam oranlarının da artırmasına yönelik hedefler oluşturmakta. Program kapsamında ise işletmelerini büyütmek ve geliştirmek adına Özel sektör İşletmeleri için finansal açıdan yapılacak olan kaynağı ve becerilere de erişim olanakları da sağlanacak.

Verecek olan kredinin çoğunluğu işletmelere diğer bir kısmı da Finans kuruluşları aracılığıyla kobi’lere kullandırılacak. Kredi kullanımı esnasında ise Dünya Bankası standartlarına uyumlu ve sosyal yönetim anlayışı esas alınacak.

Kalkınma ve yatırım bankası bünyesinde hem kredi çekecek firmalara hem de aracı olan Finans kurumlarına teknik açıdan destek sağlamak amacı ile eğitim sağlayacak. Bununla beraber kredi kullanacak vatandaşların yönetim açısından becerileri ile beraber krediyi kullandıracak olan işletmelerinde kurumsal açıdan kapasitelerini daha fazla geliştirmek adına danışmanlık hizmetleri de sunulacak.

300 milyon dolar değerinde pandemi kredisi

Öztop yapmış olduğu açıklamada “Geçen sene Ağustos ayında Asya altyapı yatırım Bankası’ndan sağlanmış olan 300 milyon dolar miktarındaki pandemi kredisi sonrasında Dünya Bankası ile beraber 250 milyon dolarlık bir kredi anlaşması yaptıklarını da belirtti. Toplam olarak 550 milyon dolarlık fon ile beraber efendimi dahilinde uluslararası kaynak işletmelerinden de ülkemize en yüksek miktarı getirmiş olan banka olduk. Bununla birlikte Dünya Bankası ile beraber 2022 senesinde anlaşmaya vardığımız 316 milyon avroluk kayıtlı olan istihdamın artırılmasına yönelik proje ile 2021 senesinde hayata geçirmeyi hedefliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu