Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş son dakika uyardı! Çok büyük düşüş olacak

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş son dakika uyardı! Çok büyük düşüş olacak

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş son dakika uyardı! Çok büyük düşüş olacak

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, tasarruf tedbirlerinin yetersiz olduğunu belirtti. Ayrıca, İngiliz ekonomist Ash'in memur ve emekli maaşlarına yönelik tartışma yaratan sözlerini de değerlendirdi.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye ekonomisinin karşı karşıya olduğu sorunlara ilişkin tespitlerini paylaşmaya devam ediyor.

"ORTA DİREK SİLİNMEK ÜZERE"Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, tasarruf tedbirlerinin yetersiz olduğunu vurguladı. Ayrıca, cari açık problemine de dikkat çekerek, "Katma değerli üretim çok yetersiz" ifadesini kullandı.

Demirtaş, İngiliz ekonomist Timothy Ash'in kamu ve emekli maaşlarında gerçek bir kısıtlama olmaksızın enflasyonla mücadelede başarılı olunamayacağına yönelik tartışmalı mesajına tepki gösterdi. Şöyle konuştu:

Tasarruf tedbirleri yeterli değil. Cari açık problemi devam ediyor. Katma değerli üretim çok yetersiz. Emeklilerin alım gücü aşırı düştü. Orta direk silinmek üzere.

Türkiye ekonomisi ve siyasetini yakından takip eden ekonomist Timothy Ash, kamuda tasarruf paketini değerlendirmişti.

Britanya'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Chatham House'da kıdemli analist olarak görev yapan Ash, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, memur ve emekli maaşlarında kısıtlama yapılmadan enflasyonla mücadelede başarılı olunamayacağını ima etmişti.

Timothy Ash'in mesajı şu şekildeydi:

Türkiye - Mehmet Şimşek, 100 milyar liralık harcama kesintisi açıkladı. Yatırımlarda %15 kesinti ve yeni işe alımlarda, araç alımlarında ve kamu binaları inşaatlarında üç yıl kısıtlamalar.

Fakat bunlar, kamu maaşları ve emekli maaşlarında gerçek bir kısıtlama olmaksızın enflasyonu düşürmek için yeterli mi?