TEMMUZ Asgari Ücrete 2. Ara Zam: Asgari ücrete eklenecek tutar netleşti!

TEMMUZ Asgari Ücrete 2. Ara Zam: Asgari ücrete eklenecek tutar netleşti!

TEMMUZ Asgari Ücrete 2. Ara Zam: Asgari ücrete eklenecek tutar netleşti!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin asgari ücret konusundan yaptığı açıklamadan hemen sonra Ankara kulislerinden çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı.

Ocak ayında asgari ücrete yapılan zamla birlikte 17 bin 2 lira seviyesine çıktı. Ancak artan enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücretli çalışanlar Temmuz ayında ek zam talep ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, asgari ücret zammına destek verdi.

BAHÇELİ'DEN ASGARİ ÜCRET ÇIKIŞI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Asgari ücret artışı olur mu?" sorusuna, "Eğer artışa ilişkin bir teklif gelirse, destek olacağız. Asgari ücretle ilgilenen insanların yaşam standartlarını artırmak, bu ülkede yaşayan herkesin temel sorumluluğudur. Bu tür öneriler geldiğinde, gereken desteği sağlarız." şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET 20 BİN LİRA OLABİLİR

Yaklaşık 8 milyon asgari ücretli çalışan, Temmuz ayındaki zam konusunda belirsizlikle karşı karşıya. Daha önce hükümet net açıklamalar yapmış olsa da, SGK uzmanlarının kulis bilgilerine dayalı iddialar devam ediyor.

Kulislerden gelen son bilgiye göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın görüşmeleri sonucunda asgari ücretin 17 bin 2 TL'den 20 bin TL'ye çıkarılması için 3 bin TL'lik bir artış yapılacağı iddia edildi.

BAKAN IŞIKHAN'IN DAHA ÖNCEKİ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, asgari ücrete ara zamın gündemlerinde olmadığını belirtti. Meclis'teki gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını vurguladı. Ayrıca, en düşük emekli aylığının 10 bin TL olduğunu ve Temmuz ayında enflasyonlar ile sözleşmelerden kaynaklanan farkların emekli aylığına yansıtılacağını ifade etti. Asgari ücretle ilgili herhangi bir toplantı yapmayı düşünmediklerini de dile getirdi.