TBBM resmen onayladı: Yarın Başvuranlara 4.196 TL Verilecek! 4.196 TL yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

TBBM resmen onayladı: Yarın Başvuranlara 4.196 TL Verilecek! 4.196 TL yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şubat ayından itibaren sosyal yardım ödemelerinin zamlı olarak hesaplara aktarıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı daha önce sosyal yardım ödemelerine %50'ye yakın bir oranda zam uygulamıştı ve bu ödemeler Şubat ayından itibaren zamlı olarak hesaplara yatırılıyordu. Bu ödemelerden faydalanan vatandaşlar, yaşanan gelişmeleri güncel olarak takip ediyor. Bu doğrultuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Engelli ve Yaşlı aylıklarının Şubat ayından itibaren %50 zamlı verildiğini açıkladı.

Destek Ödemelerine Zam!

Yaşlı ve engelli aylığından faydalanan hak sahibi vatandaşların hesaplarına Şubat ayında 6.3 milyar TL yatırılırken, zamlı ödemelerde belirlendi. %40-69 arası engelli oranına sahip olan kişiler ve 18 yaş altı engelli bir yakını olan kişilere aylık 2.797 TL ödeme yapılıyor. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bu ödemeler hakkında şu ifadeleri kullandı. “Sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde neredeyse %50'lik artış oldu. Bu zam sonrası yaşlı aylığı 2.348 TL'den 3.504'ye yükselirken, %40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı 1.874 TL'den 2.797 TL'ye çıktı. Yine %70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıkları da 2.811 TL'den 4.196 TL'ye yükseldi.” dedi.

Sosyal Yardım Ödemeleri Ne Zaman Yapılır?

Sosyal yardımlar belirli bir takvime göre ülke genelinde hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılmaktadır. Sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşlar, ödemelerin hangi tarihte yapılacağını merak ediyor ve araştırıyorlar.

Sosyal yardım ödemeleri ne zaman yatacak?

Sosyal yardım ödemeleri genellikle ay ortasında verildiği için Mart ayında ve yılın geri kalanında da ay ortasına doğru yaklaştıkça ödemelerin yapılacağı öngörülüyor. Sağlanan destek ödemeleri, bakanlığın sosyal medya hesapları ve resmi internet sitesi üzerinden yayınlanacak.

Uygulanan bu zam ile birlikte sosyal yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar, 2024 yılını daha rahat geçirebilecek.

Eğer sizlerin de herhangi bir sosyal yardıma ihtiyacı varsa gerekli raporlarınızı alarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yapabilirsiniz. Bu ödemeler sayesinde toplumun genel refahını artar.

Kimler Sosyal Yardım Ödemesi Alabilir?

İhtiyaç sahibi olup, hane içinde kişi başına düşen gelir asgari ücretin ⅓’ü kadar olanlar, %40 ve üzerinde engeli bulunanlar, dul veya yetim olanlar. Eğer bu tarz bir durum yaşıyorsanız Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvuru yaparak ödemelerden yararlanabilirsiniz.