SSK ve Bağ-Kur emeklilerin çok üzecek haber! O ödemelerin hesaplara yatmayacağı açıklandı

SSK ve Bağ-Kur emeklilerin çok üzecek haber! O ödemelerin hesaplara yatmayacağı açıklandı

SSK ve Bağ-Kur emeklilerin çok üzecek haber! O ödemelerin hesaplara yatmayacağı açıklandı

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin çok şaşıracağı bir gelişme yaşandı. Bu yıl o ödemelerin hesaplara yatmayacağı belli oldu.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarındaki gelecek değişiklikler, geçim sıkıntılarını büyük ölçüde artırabilir. Seyyanen zam bekleyen emekliler umduklarını rakamı alamadı. Hükümet tarafındam yapılan açıklamalarda seyyanen zam beklentisi emeklileri üzdü. Emekliler, temmuz ayında şekillenecek olan enflasyon farkını beklemeye başladı.

Kulislerde dolaşan bilgilerde, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yapılacak maaş zam belli oldu. Emekliler ise detayları öğrenmek istiyor. Geçen yıl 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerin ardından vaat edilen emekli maaşı artışları gerçekleştirilememişti. Ancak temmuz ayında yapılan açıklamada, maaşlara yüzde 25 oranında enflasyon farkının ekleneceği duyurulmuştu.

Artışın sadece kök maaşlar için planlanması, en düşük emekli maaşı alan milyonlarca emeklinin aylığında artışın görülmemesine neden oldu. Bu durum, dar gelirli emeklilerin daha da sıkışık bir mali durumda kalmasına yol açtı. Ayrıca, yılın başında yapılan maaş artışı da enflasyon ne kadar yüksek olursa olsun, yüzde 49.25 oranıyla sınırlı tutulduğu için emeklilerin gelirlerindeki artışlar yetersiz kaldı.

Ayrıca, artış en düşük emekli maaşlarına yansıtılmamış ve böylece taban emekli aylığı yüzde 33,34'lük bir oranla 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükselmişti. Ancak yılın değişimi bu yana geçen 5 ayda enflasyon artışını sürdürdü. Bu süre boyunca emeklilerin düşük olan maaşları daha da eridi ve geçiş sıkıntıları arttı.

31 Mart seçimleri öncesinde, ileten emeklilik için beklenen artışlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmadı ve zaman yapılmaması nedeniyle bütçe emeklilikleri ve fazla emeklilik sayıları öne çıkarıldı.

GÖZLER ENFLASYON FARKINA ÇEVRİLDİ

Seyyanen zam umudu kalmayan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz ayı enflasyon farkını bekliyor. Ancak bu yıl refah payı eklenmeyecek. TCMB Başkanı Fatih Karahan, yılın ikinci çeyreğine ilişkin enflasyon raporu sunumu yaparak dikkat çeken noktalara değinmişti. Sözleri, emeklilere sadece enflasyon farkının ödeneceğine dair bir ön bilgi olarak değerlendirildi.