SSK Bağ-Kur ve EYT emeklilerini ilgilendiren açıklama Bakan Işıkhan'dan geldi: 2024 Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

SSK Bağ-Kur ve EYT emeklilerini ilgilendiren açıklama Bakan Işıkhan'dan geldi: 2024 Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Bakan Işıkhan, bayram ikramiyesi tarihinin belirlendiğini ve Ramazan ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını açıkladı.

Milyonlarca emekli tarafından merak edilen 2024 emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri ve Ramazan Bayramı'nda ikramiye alacak kişiler hakkında bilgi vermek için hükümet tarafından yapılan Kabine toplantısı sonrasında bayram ikramiyelerinin 3 bin liraya yükseltildiği duyurulmuştu. Bayram ikramiyesi tarihi belli oldu mu? İşte detaylar...

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı sonrasında Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ödeneceği tarihle ilgili açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, emekli bayram ikramiyesinin bayram öncesinde hesaplara aktarılacağını ifade etti.

Bu bağlamda, Ramazan Bayramı'nın başlangıç tarihi olan 10 Nisan'a vurgu yaptı. SSK, Bağ-Kur ve EYT emeklilerinin bayram ikramiyelerinin ise bayramdan önceki hafta içinde, yani 1-9 Nisan arasında hesaplara geçmesi bekleniyor. Bu açıklama, emeklilerin bayram ikramiyesi ödeme tarihleri konusundaki beklentilerini netleştiriyor.

BAYRAM İKRAMİYELERİ BU YIL 3 BİN LİRA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını duyurdu.

BAYRAM ÖNCESİNDE HESAPLARDA OLACAK

Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan'da başlayacak. Emeklilere bayram ikramiyeleri ise genellikle bayramdan önceki hafta hesaplara yatırılıyor. Nisan ayının ilk haftasında SSK ve Bağkur emeklilerine ikramiyelerinin yatması bekleniyor.

KİMLER 3 BİN LİRA İKRAMİYE ALACAK?

SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terör mağdurları ile hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.