Sonunda Net bir tarih açıklandı! Devlet desteği alacaklar bu tarihte hesaplarını kontrol etsin.

Sonunda Net bir tarih açıklandı! Devlet desteği alacaklar bu tarihte hesaplarını kontrol etsin.

Cumhurbаşkаnı Erdоğan'nın tаrih vererek, bin 797 TL devlet desteği hеsaplarda olacak tаlimаtı sonrası 17 Arаlık'tan itibаren belirtilen miktar hesаplаrа yatırılacağı kaydеdildi.

Erdoğan'ın vermiş olduğu talimat doğrultusunda 17 Aralık tarihinden itibaren bin 797 TL devlet desteği hesaplarda olacak. Başvuru yapmak isteyenler için başvuru ekranı açıldı. Peki söz konusu başvurunun şartları neler?

Bin 797 TL devlet desteği başvurusu için ekran açıldı. İşte söz konusu başvurunun detayları...

Koronavirüs salgını sonucunda yaşanan dönemde vatandaşlar hastalık ile mücadele ederken aynı zamanda ekonomik açıdan da zorlu bir süreçten geçiyor. Bu sebepten dolayı da devlet yardımları yapılarak vatandaşlara destek sağlanmaya çalışılıyor.

Devletin vereceği yardımlara ihtiyacı olan vatandaşlar için yapılacak olan destekler hızlı bir şekilde yapılmaya başlandı. Sosyal devlet olma durumundan kaynaklı olarak sorumluluklarını uygulaması sonucu her ay evde bakım maaşı olarak bilinen düzenli şekilde ödemeler yapılmaktadır. Bunun yanında vatandaşlar engelli ve yaşlılık maaşlarını da alabilmektedirler. Ancak bakım aylığının alınabilmesi için de gerekli olan bazı şartlar vardır ve bu şartların sağlanabilmesi gerekmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Devlet destekleri içinde en önemli konumdaki evde bakım maaşı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca düzenli olarak her ay ödenmeye devam eden bir maaştır. Evde bakım maaşını alabilmek için muhtaç durumda olan yaşlı ile engelli kişiler adına ailelerine ödemeler yapılmaktadır. Başvuru gerçekleştirecek ailelerin bulunması gereken şartlar arasında mutlaka dar gelirli olması şartı aranmaktadır. Bunun yanında evde bakıma muhtaç olan kişilerin bu durumlarını belirten raporlar sunmaları gerekmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞI İÇİN NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

2021 yılı için ödenecek olan evde bakım maaşının ne kadar olacağı vatandaşlar arasında merak edilen, araştırılan sorular arasında yer almaktadır. Evde bakım maaşı için yapılan ödemeler yıl içerisinde 2 yıl kaydı olmak üzere zam alan bir maaştır. Son yapılan zam ise geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleştirilmişti. Şuan da evde bakım maaşı olarak 1797 TL hesaplara yatırılmaktadır. Evde bakım aylığı alan vatandaşlar için yapılan ödemeler ise her ayın 15 ile 30’u arasında yapılmaktadır. Gün içerisinde farklı illerde yapılan ödemeler de bir liste olacak şekilde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca duyurulmaktadır.