SON DAKİKA: En düşük emekli maaşı 14.431 TL olacak!

SON DAKİKA: En düşük emekli maaşı 14.431 TL olacak!

Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, en düşük emekli maaşı ile ilgili kimsenin beklemediği çarpıcı iddiada bulundu.

Ocak ayındaki maaşlara yapılan düzenlemelerin ardından en düşük emekli aylığı 10 bin TL'ye yükselirken, asgari ücret de 17 bin 2 TL olarak duyuruldu. Ancak emekli maaşlarının 15 bin TL'lik açlık sınırlarının altında kalması, birçok emeklinin eleştirilerine maruz kaldı. Daha sonra, emekli bayram ikramiyeleri için 2 bin TL olan tutara 1.000 TL eklenerek bu miktar 3 bin TL'ye çıkarıldı.

Emeklilerin düşük maaşlarına dair şikayetler yükselirken, ünlü ekonomist Şeref Oğuz, en düşük emekli maaşı ile ilgili kimsenin beklemediği çarpıcı iddiada bulundu. Yılların ekonomisti Şeref Oğuz, "Bu zam, emeklilerin satın alma gücünü önemli ölçüde artıracak. Zammın seçim öncesi gerçekleşmesi, emeklilerin oy tercihlerini etkileyebilir" diyerek ve emekli maaşına 4.431 TL ekleneceğini iddia etti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM

Emekli maaşlarına yapılması planlanan zammın yüksek enflasyonla ilgili olduğunu belirten Oğuz, ekonomide canlanma adına bu zammın önemine vurgu yaparken, bazı kesimler ekonominin böylesine yüksek bir zammı kaldıramayacağını öngördü.

Olası zammın gerçekleşmesi durumunda en düşük emekli maaşı 14.431 TL olacak. Nisan ayında 3.000 TL bayram ikramiyesi alacak olan emekliler, 14.331 TL maaşla birlikte toplamda 17.331 TL'den fazla maaş almış olacaklar.