SON DAKİKA: 18 il için alarm verdi! Hazır olun Türkiye'yi esir alacak

SON DAKİKA: 18 il için alarm verdi! Hazır olun Türkiye'yi esir alacak

SON DAKİKA: 18 il için alarm verdi! Hazır olun Türkiye'yi esir alacak

Meteoroloji, 5 Mayıs 2024 Pazar günü için hava durumunu açıkladı. Ülke genelinde, 18 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Kuvvetli sağanak yağışlarla birlikte kar yağışının etkili olması bekleniyor. İşte ülke genelinde il il hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmesine göre, ülkemizin genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışlar, özellikle Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğu, Erzurum'un batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında 2 ila 6 derece azalacağı ancak diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney ve batıdan esecek. Marmara'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar beklenirken, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji, 18 il için sarı kodlu uyarı verdi. Bu illerde beklenen sağanak, karla karışık yağmur ve yer yer kuvvetli kar nedeniyle sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

MARMARA BÖLGESİ

Marmara'da kuzey ve doğusu kısa süreli ve yerel sağanaklarla gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

EGE BÖLGESİ

Ege'de özellikle Aydın, Muğla, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanaklar öğle saatlerinden sonra görülebilir.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz'de bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanaklar beklenirken, Doğu Akdeniz'de yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu'da (Çankırı hariç) aralıklı sağanaklar özellikle bu sabah saatlerinde Sivas çevrelerinde kuvvetli olabilir.

BATI KARADENİZ

Batı Karadeniz'de Düzce, Zonguldak ve Bolu çevrelerinde kısa süreli ve yerel sağanaklar görülebilir.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Orta ve Doğu Karadeniz'de Ordu, Tokat ve Samsun'un doğu ilçelerinde aralıklı sağanaklar yaşanabilir.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu'da bölgenin kuzeybatısı ile Muş, Bitlis, Şırnak ve Erzurum'un batı çevrelerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor. Rüzgarın doğu kesimlerde güney ve güneybatıdan kuvvetli olarak esmesi tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu Anadolu'da Batman, Siirt ve Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.