Sinema Biletlerinde Kripto Para Dönemi! Biletler Bitcoin ile Satın Alınabilecek!

Sinema Biletlerinde Kripto Para Dönemi! Biletler Bitcoin ile Satın Alınabilecek!

Bitcoin veya çeşitli kripto paraları kullanarak sinema izleyebileceksiniz. Sinema biletlerinin kripto para ile satılacağı ortaya çıktı. AMC Entertainment'in açıklamasında Bitcoin ve Ethereum'a şans verilecek. İşte kripto paralarla ilgili son gelişmeler...

Kripto para kullanımı gittikçe genişliyor. Pek çok şirket bu alanda yeniliklere açık hale geldi. Ödeme yöntemlerinde yapılan değişiklikler, kripto para kullanımının yaygınlaşması ile şekillendi. Artık pek çok yerde kripto para ile ödeme yapabiliyorsunuz. Fakat son hamle sahip olduğu sinema salonları ile bilinen AMC Entertianment'ten geldi. Şirket, kripto para ile ödemeleri kabul etmeye başladı. Sinema bileti almak isteyenler bu işlemi sahip oldukları kripto para cüzdanı ile kolaylıkla sağlayabilecek. Peki sistem nasıl çalışacak? Sinema bileti almak için kripto paralardan yararlanabilirsiniz. Bitcoin ile ödeme yapmanın yanı sıra bazı altcoinlerin de aktif olacağı duyuruldu. Şimdilik Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash'in kullanımda olduğu bilgisi iletildi.

btc.jpg

Bitcoin ile Sinema İzlenecek mi?

AMC Entertainment, kripto para ile ödeme yapma özelliği üzerinde çalışıyor. Kısa süre içerisinde Bitcoin başta olmak üzere toplamda dört farklı kripto para ile ödeme yapabileceksiniz. Bitcoin'in ilk sırada yer alması dikkatlerden kaçmadı. Diğer kripto paralar arasında zirvede olmasından ötürü tercih ediliyor. El Salvador'da ise hali hazırda işletmelere kripto para ödeme yöntemi kullanma zorunluluğu getirildi. Bu zorunlulukla beraber komisyon konusuna da el atıldı. Ülke, kripto paralardan komisyon almayarak teknolojiyi ne kadar çok desteklediğini gösteriyor. Ayrıca bizzat devletin yaptığı yatırımlar nedeniyle Bitcoin'e bu kadar çok sahip çıkıldığı belirtiliyor. Kripto paralarla olan ilişkilerini her geçen gün daha da geliştiren ülkenin yanı sıra çeşitli dünya çapındaki şirketler de bir an olsun durmak bilmiyor. Merkez bankalarının hala mesafeli bir şekilde tavır koyduğu görülmekte. Kripto parayı başka hangi şirketlerin kabul edeceği merak edildi.

Paypal ve Twitter da Destekliyor

Kripto parayı destekleyen büyük şirketler arasında Paypal ve Twitter da bulunmakta. Twitter, yeni canlı yayın özelliğinde kripto para ile bağış yapılmasının önünü açacağını vurgulamıştı. Aynı şekilde Paypal da kripto para ile alışverişi mümkün hale getirecekti. Her iki şirketin de bunu sağlaması büyük bir etki yarattı. Kripto paraların daha fazla kullanılması ve yaygınlaşması için gerekli hamlelerdi diyebiliriz. Nitekim son zamanlarda yükseliş trendine geçmesindeki temel nedenlerden biri de ülke ve şirketlerin tanıdığı fırsatlar diyebiliriz. Kripto paralar için gelecekte çok daha fazla kullanılacağı söyleniyor. Bazı uzmanlar da sistemin yavaş yavaş kabul edileceğini vurguladığı öğrenildi. Bakalım önümüzdeki aylarda hangi şirketler tarafından kabul görmeye devam edecek.