Motorin-Benzin-LPG fiyatları hareketlendi! Akaryakıt fiyatlarına rekor zam geleceği haberi duyuruldu

Motorin-Benzin-LPG fiyatları hareketlendi! Akaryakıt fiyatlarına rekor zam geleceği haberi duyuruldu

Araç sahiplerinin canını sıkacak önemli bir gelişme yaşandı. Akaryakıt fiyatlarına rekor zam geleceği haberi duyuruldu. İşte detaylar...

JPMorgan, geçtiğimiz hafta 84 dolar civarında seyreden ve doların güçlenmesiyle gerileyen petrol fiyatları hakkında öngörülerini tek tek sıraladı.

JPMorgan'ın açıklamasına göre, Rusya'nın üretimdeki kısıntı kararının petrol fiyatları üzerindeki etkisinin devam edeceği belirtildi.

Özellikle de diğer ülkelerin aldığı önlemlerle piyasanın dengelendiğini açıkladı.

JPMorgan, mevcut gelişmelerin bu şekilde devam etmesi durumunda Brent petrolünün 100 dolar seviyesine yükselme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Analizciler, 27 Mart tarihli raporda petrol fiyat tahminlerini değiştirmemekte kararlı olduklarını belirtti.

Bununla birlikte, Moskova'nın aldığı önlemlerin etkisiyle Mayıs ayında Brent petrolünün 90 dolar civarına ve Eylül ayında ise yaklaşık 100 dolara çıkabileceği öngörüldü.

Son günlerde petrol fiyatlarında düşüş ivmesi göze çarpıyordu. Bu düşüşte, ABD'de ham petrol stoklarında artış beklentisinin ülkedeki talebin zayıf seyrettiği algısını güçlendirmesi etkili oldu.

Amerikan Petrol Enstitüsü (API), ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta bir önceki haftaya göre 9 milyon 337 bin varil artacağını öngördü.

Yapılan tahmin, piyasa beklentisinin tersine stokların 1 milyon 519 bin varil azalacağı yönündeydi.

Petrol fiyatlarını etkileyen faktörler arasında yatırımcıların kar satışları, jeopolitik risklerin arz endişelerini artırması ve Rusya'daki terör saldırılarının üretim kesintisine yol açması yer alıyor.

Bu durum, brent petrolün 100 dolar seviyelerine ulaşmasının akaryakıt fiyatlarını 50 lira seviyelerine yükseltebileceğini gösteriyor.

BENZİN FİYATI İÇİN İNDİRİM, ZAM VAR MI?

Benzin fiyatı için yeni bir indirim, zam yok.

İstanbul 43,47 TL
Ankara 44,23 TL
İzmir 44,43 TL

MAZOT FİYATI İÇİN İNDİRİM, ZAM VAR MI?

Mazot fiyatı için yeni bir indirim, zam yok.

İstanbul 41,99 TL
Ankara 42,81 TL
İzmir 43,01 TL