MOTORİN-BENZİN fiyatlarında yeni dönem başlıyor! Kritik tarih belli oldu

MOTORİN-BENZİN fiyatlarında yeni dönem başlıyor! Kritik tarih belli oldu

MOTORİN-BENZİN fiyatlarında yeni dönem başlıyor! Kritik tarih belli oldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan yeni kararla birlikte, akaryakıtta yeni dönem başlıyor. İşte kritik tarih...

Yeni düzenleme, 15 Mayıs 2024 tarihi itibaren akaryakıt istasyonlarında 95 oktan benzin ve dizel için tek bir fiyat belirleme getiriyor. Böylece "Ultra Force", "Power" gibi etiketlerin yarattığı fiyat farklılıkları sona eriyor.

EPDK'nın yeni kararıyla, akaryakıt istasyonlarındaki farklı fiyat uygulamalarına son veriliyor. Önceden "Ultra Force" gibi özel isimlerle satılan 95 oktan benzinin, daha yüksek fiyatlarıyla tüketicilere sunulması, ekstra performans ve yakıt tasarrufu iddialarıyla ilişkilendiriliyordu. 95 oktan benzin ve dizel yakıtlar için artık tüm istasyonlarda aynı fiyatlandırmanın yapılması gerekliliği vurgulandı.

EPDK'NIN BU KARARI ALMASINDAKİ EN ÖNEMLİ SEBEP ŞUDUR:

1. Tüketicilerdeki belirsizliğin azaltılması

2. Dağıtıcı ve bayilerin işlerini kolaylaştırmak

3. Fiyat şeffaflığını artırmak

EPDK, 15 Mayıs 2024'ten sonra tüm akaryakıt istasyonlarının 95 oktan benzin ve motorin satışlarında tek fiyat politikasını hayata geçirmesi gerektiğini açıkladı. Bu karara göre, dağıtıcı lisansına sahip şirketler, akaryakıtların performansını artırmak için belirlenen yüzde 0,5 sınırını aşmayacak şekilde çeşitli katkı maddeleri kullanabileceği açıklandı. Ancak bu katkı maddelerinin kullanımı ve etkileri, EPDK tarafından düzenli olarak denetleneceği belirtildi.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

- Benzin fiyatı: 43,98 TL

- Mazot fiyatı: 41,39 TL

- LPG fiyatı: 20,97 TL

ANKARA

- Benzin fiyatı: 44,85 TL

- Mazot fiyatı: 42,29 TL

- LPG fiyatı: 20,87 TL

İZMİR

- Benzin fiyatı: 45,11 TL

- Mazot fiyatı: 42,56 TL

- LPG fiyatı: 20,51 TL