Milyonlarca emeklinin maaşlarında yeni maaş tablosu DEĞİŞTİ: SSK, Bağkur ve memur emekli maaşları ne kadar?

Milyonlarca emeklinin maaşlarında yeni maaş tablosu DEĞİŞTİ: SSK, Bağkur ve memur emekli maaşları ne kadar?

Milyonlarca emeklinin maaşlarında yeni maaş tablosu DEĞİŞTİ: SSK, Bağkur ve memur emekli maaşları ne kadar?

Milyonlarca emeklinin temmuz zammı için geri sayım başladı. SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin maaşlarında yeni maaş tablosu belli oldu. İşte detaylar...

Emekli maaşlarının belirlenmesinde etkili olan nisan ayı enflasyon verisi yarın açıklanacak. Bu bağlamda SSK, Bağkur ve memur emeklilerin temmuz hesapları güncellenecek ve 6 aylık enflasyon tablosu netlik kazanacak.

Ekonomist Muhammet Bayram, televizyon programında yaptığı değerlendirmede, üç aylık enflasyonun yaklaşık yüzde 15 olduğunu belirtti. Ocak, şubat ve mart aylarındaki enflasyon oranlarının sırasıyla yüzde 6.73, yüzde 4.53 ve yüzde 3.16 olduğunu dile getiren Bayram, bu kümülatif hesapla memurlar, memur emeklileri ve emekliler için yüzde 15 zamın hak edildiğini ifade etti.

Bayram, nisan ayı enflasyonunun 3 Mayıs Cuma günü açıklanacağını belirterek, tahminlerinin bu ay için yüzde 3.20 civarında olduğunu söyledi. Bu verilere göre 6 aylık enflasyonun yüzde 25 civarında olacağını tahmin eden Bayram, emeklilerin bu yüzde 25'lik enflasyon farkını doğrudan alacaklarını ifade etti.

Ekonomist Muhammet Bayram, "Enflasyon ve refah payı artışı gibi oransal uygulamalar yapıldı ancak enflasyonla mücadele edilmezse vatandaşların cebine yansıması tam olarak gerçekleşmiyor. Aralık ayındaki enflasyon farkı yüzde 37'ye ulaşırken, devlet yüzde 12'lik bir refah payı artışı sağladı." şeklindeki açıklamasında, oransal artışların yeterli olmadığına vurgu yaptı.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMMI

Bayram, "Memurlara toplu sözleşme zammıyla birlikte enflasyon farkı da veriliyor. Memurlarımızın zammı yaklaşık yüzde 20 civarında olacak. Ayrıca memurlarımıza seyyanen bir zam da yapıldı. Memur, memur emeklisi ve emeklilerin maaşlarını dengelemek adına memur ve memur emeklilerin zammının yüzde 20 oranında kalmasını umuyoruz." şeklinde konuştu.

ENFLASYON NEDİR?

Enflasyon, genel olarak fiyatların genel düzeyindeki sürekli ve genel bir artışı ifade eder. Bu artış, bir ekonominin genel olarak fiyat seviyelerinin yükselmesiyle ortaya çıkar ve paranın satın alma gücünün azalmasına yol açar.