MECLİS ONAYLADI: Bugün saat 08.30'dan itibaren 7 bin 608 lira hesaplara aktarılmaya başladı

MECLİS ONAYLADI: Bugün saat 08.30'dan itibaren 7 bin 608 lira hesaplara aktarılmaya başladı

MECLİS ONAYLADI: Bugün saat 08.30'dan itibaren 7 bin 608 lira hesaplara aktarılmaya başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evde bakım maaşı ödemelerini yatırmaya başladı. İşte, 15 Mayıs evde bakım maaşı yatan iller listesi...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakıma muhtaç hasta, yaşlı veya engelli yakınlarının evde bakımını sağlayan kişilere yönelik Mayıs 2024 evde bakım maaşı ödemelerine başvurdu. Bu ödemeler, uzun süredir beklenen bir süreçti ve bugün saat 08.30'dan itibaren hesaplara aktarılmaya başlandı.

Devletin önemli sosyal desteklerinden biri olan evde bakım maaşı, bakıma muhtaç kişilerin aileleri tarafından sağlanan bakımı teşvik etmek için veriliyor. Bu maaşlar her 6 ayda bir artıyor ve Mayıs 2024 ödemeleri bugün saat 08.30 itibarıyla başladı.

E-DEVLET EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

E-devlet üzerinden, T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi kullanarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesindeki evde bakım maaşı sorgulama ekranına erişebilirsiniz. Bu yöntemle, yaşadığınız ilde evde bakım maaşının ne zaman ödeneceğini öğrenebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Evde bakım maaşı ödemeleri, her 6 ayda bir memur maaş katsayısı oranında artış göstermeye başladı. Ocak 2024'te yapılan zamla birlikte, Temmuz ayına kadar ödenecek evde bakım maaşı tutarı 7608 TL olarak belirlendi. Temmuz ayında yeni memur maaş katsayısının açıklanmasıyla birlikte, evde bakım maaşı tutarı artacak.

KİMLER EVDE BAKIM MAAŞI ALABİLİR?

Evde bakım maaşı alabilmek için 18 yaşından büyük olmanız, bakıma muhtaç bir yakınınızı bakımını üstleniyor olmanız, sağlık raporuna sahip olmanız ve hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Başvuruları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları veya e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. Bu yardım düzenli olarak ödenir ve şartları sağladığınız sürece almaya devam edebilirsiniz.