Köyde Yaşayanlara 100 bin tl faizsiz kredi veriliyor! Köyler tekrar hareketlendiriliyor.

Köyde Yaşayanlara 100 bin tl faizsiz kredi veriliyor! Köyler tekrar hareketlendiriliyor.

Tаrım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşa kredi destekleri ardı ardına gelmeye devam ediyor! Şimdi dе 100 bin TL sıfır faizli krеdi dеstеği! Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara müjde !

Ülkemizde küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığı oldukça yaygın olarak yapılmakta. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde de küçükbaş hayvancılığı vatandandaşların geçim kaynakları arasında önemli bir yer tutuyor. Türkiye'de küçükbaş hayvan varlığı bakımından ilk sırada yer Van’da küçükbaş hayvancılığı için devlet destekleri devam ediyor.

Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var Projesi”

Hayvan sayısının arttırılması için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kredi ve desteklerine tüm hızıyla devam ediyor. Ziraat Bankası’nın da katılımı ile başlatılan “Köyümde Yaşamak İçin Bir ‘Sürü’ Nedenim Var Projesi” kapsamında başvuru alım işlemleri desteklerin ödenmesine devam ediliyor.

100 Bin TL’ye Kadar Sıfır Faiz

Proje kapsamında başvuru yapan hayvancılıkla uğraşan ve uğraşmak isten vatandaşların başvuruları onaylandıktan sonra Ziraat Bankası tarafından 100 bin TL’ye kadar sıfır faiz imkanı ile, 50 bin TL’ye kadar da düşük faiz oranı ile kredi imkanı tanınıyor.

Proje 2020 yılında ilk olarak hayata geçirildi. Van’da 1990’lı yıllarda terör örgütü PKK’nın baskıları sonucunda boşaltılan kırsal mahallelerin eski canlılığına kavuşturulması amaçlanan projede, İl ve İlçe Tarim ve Orman Müdürlüklerine müracaat eden çiftçilere bugüne kadar 4 bin 500 koyun yardımı yapıldı. Ayrıca yıllar sonra geri göç ettikleri topraklarda bu hayvanlarla ilgilenerek geçimini sağlayacak aile sayısı 20’nin üzerine çıktı Van’ın Erciş ilçesinde projeye başvuranların sayısı da 45’i geçmiş durumda. Bu vatandaşlardan birisi olarak projeden faydalanan çiftçi Nesim Alkan “çok güzel bir proje. Bizde devletiğimiz verdiği desteklerden faydalanarak yaşadığımız topraklara, köyümüze geri döndük” ifadeleri ile projeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Amaç Ekonomiye Kazandırmak

Projenin başladığı tarihlerde amacın baskı sonucu terk edilmek zorunda kalan köylerin, toprakların ve meraların et ve süt üretimi ile tekrar topluma ve ekonomiye kazandırılmasını hedeflediklerini belirten yetkililer, şimmdiye kadar bu hedefler doğrultusunda çiftçiye desteklerin sağlandığını söylüyor. Krediye başvuru yapanların hayvancılık yapması, ahırlarının olması ve başvuru yaptıkları mahallenin sakini olmaları yeterli.