Kara Listede Olanlara 4500 TL Kredi

Kara Listede Olanlara 4500 TL Kredi

Bankalarla oda ilişkisi kötü olan bir çok vatandaş bulunuyor. Kredi ödemelerini zamanında gerçekleştirmeyen vatandaşların Kara listede oldukları biliniyor.

Kara liste tabiri vatandaşlar arasında birçok farklı deyimle nitelendiriliyor. Kara liste içerisinde bulunan vatandaşlara kırmızı çizgi yemiş vatandaşa tabiri de kullanılmaktadır. Bu kişilerin herhangi bir bankadan veya Finans kurumundan Kredi almaları maalesef mümkün değildir. Böyle bir durumda ihtiyaçları olması halinde maalesef kredi talebi olan vatandaşlar herhangi bir bankaya müracaat etmeleri durumunda veya herhangi bir Finans kurumuna ibraz etmeleri durumunda alacakları sonuç her zaman için olumsuzdur.

Devlet bu noktada devreye girerek Kara listede bulunan veya kırmızı çizgi yemiş vatandaşlara yardımcı olmak istemektedir. Yapılan çalışmalar neticesinde Kara listede bulunan vatandaşlara 4.500 TL'ye kadar bir şans kredisi verilmesi gündemde. Vatandaşların alacakları bu krediyi zamanında ödemeleri durumunda Kredi puanlarını yükselmesi ve kara listeden çıkma ihtimallerinin artması gündeme geldi. Böyle ekonomik hayat içerisinde bankaların oldukça büyük yeri olduğu bilinmekte olan bir ortamda bu vatandaşların tekrardan ekonomik hayatlarına bankalarla birlikte devam etme şansları tanınacak.

Kredinin faiz oranı ne olacak

Verilecek olan kredinin miktarı 4500 ile sınırlandırılmış bulunuyor. Bu riskli gruba ilk aşamada çok fazla yüksek miktarda bir kredi verilmesi düşünülmüyor. Kredinin zamanında ödenmesi durumunda bu verilecek olan kredi limiti 6000 TL yükseltilecek. Verilecek olan 6000 TL'lik kredinin ödenmesi durumunda Kredi limiti 10 bin TL olarak belirlenecek. Alınacak olan her kredinin kendine ait bir faiz oranı bulunmaktadır. İlk olarak verilecek 4500 TL kredinin faiz oranı diğerlerine göre biraz daha yüksek olacaktır. Kredinin faiz oranı ilk olarak 1.99 olarak tespit edilmiştir. Kredinin zamanında ödenmesi durumunda alınacak olan 6000 TL'lik kredinin faiz oranı ise 1.59 olarak tescil edilmiştir. Bu kredinin de belirtilen şartlar içerisinde ödenmesi durumunda vatandaş 10.000 TL'lik kredisini 1.24 faiz oranı ile oldukça uygun şartlarda almaya başlayacaktır.

10.000 TL'lik kredinin de zamanında ödenmesi ile birlikte artık vatandaşların karar istedi olma durumu ortadan kalkacaktır. Yani uzun yıllardan bu yana vatandaşın canını sıkan ve kredi alması noktasında en büyük engel olarak gösterilmekte olan kara liste sorunu veya kırmızı liste içerisinde bulunma sorunu ortadan bütünüyle kalkmış olur.

Vade sayıları ve faiz oranlarına şekilde

Alınacak Kredi'nin Faiz oranlarının farklı olduğu gibi aynı şekil vade seçeneklerinde farklı olması gündemde. Nasıl ki 4500 TL alan ile 10.000 TL arasında alan arasında bir faiz farkı buluyorsa aynı şekilde valiler arasında da oldukça büyük farklılıklar söz konusu olacak. 4500 TL olarak alınan kredinin vade sayısı 10 ay olarak belirlenmiş bulunuyor.10.000 TL olarak alınan kredinin faiz oranı ise 1.24 olarak tespit edilmişti bunun yanı sıra sesini ise 36 olarak belirlenmiştir.

Bu verilen kredi vatandaşların ekonomik hayatını tekrardan bankalarla birlikte yürütmesi adına bankalar ve devlet arasında yapılan anlaşma çerçevesinde değerlendiriliyor. Bir noktada ortada Bunlar risk devlet ve bankalar arasında paylaştırılmış durumda. Böylece vatandaşlar hem ekonomik hayatlarına geri dönecekler ve aynı zamanda bankalarda viski devletle birlikte paylaşmış olacaklar.

Devlet Kol Kanat Gerdi

Kara listede bulunmasından dolayı her hangi bir şekilde kredi alamayan hatta başvuru bile yapamayan vatandaşlara böylece tarih de ilk defa bir fırsat sunulmuş oldu. Böylelikle gerçekten geçmişte yaşamış olduğu sıkıntıdan dolayı birçok kez olumsuzluklar yaşamış ve bir daha yaşamak istemeyen vatandaşlara devlet oldukça büyük bir fırsat sunacaktır.