Kamu bankaları bünyesinde 4 sene vadeli faizsiz kredi duyurusu geldi!

Kamu bankaları bünyesinde 4 sene vadeli faizsiz kredi duyurusu geldi!

Pandemi sürecinin de girmesi ile beraber problemli ve sıkıntılı günler geçiren vatandaşlar akama bankalarından sevindirici haber geldi kamu bankaları vatandaşlara faizsiz şekilde kredi destek imkanı verecek. Bankalar bünyesinde acil nakit para ihtiyacı olan vatandaşlara yeni kampanyalar yapılmaya son hızıyla devam edilmekte. Bireysel ve ticari alanda Nakit paraya ihtiyacı olan vatandaşlar, bankalara ulaşarak kredi almak istiyorlar. Bankalardan almış olduğunuz krediler de faizli şekilde ve faizsiz şekilde destekler verileceği de son dakika haberi olarak açıklandı.

Pandemi nedeniyle özellikle her alanda vatandaşlarının nakit para ihtiyacını karşılayan bankalar pandemi durumuna özel olarak da yeni kampanyalar yapmaya son hızıyla devam ediyor. Pandemi destek alanında verilen kredilerde de en çok tercih edilen bankalar ise şu anda kamu bankaları olmakta. Bu bankalar üzerinden başvuru yapan vatandaşlar da kredilerine faizli yada faizsiz şekilde de alabilme imkânına sahip oluyor.

Kamu bankaları ayakta

Kamu bankaları bünyesinde son günlerde özellikle esnaf olan vatandaşlara da ayrıca destekler verileceğini açıkladı uygun şekilde faizli olarak verilen bu kredi destekleri şimdiki zamana göre de faizsiz şekilde ödenecek mi vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Kamu bankaları bünyesinde verilen krediler ve devlet destekli olarak verilecek olan krediler faizsiz şekilde mi olacak henüz bir netlik yok. 5 senelik valeden sonra yapımı falan çalışmalar 4 senelik faizsiz şekilde ödeme yani 48 ay vade şeklinde bir karar alındı. Ziraat Bankası başta olmak üzere Vakıfbank de halkbank’ta bu karara İyi yönden bakmakta.

Kredi başvurusunda bulunacak olan vatandaşların ilk başta esnaf olma şartı aranmakta. 2021 senesi sonuna kadar kampanya başlayacak ve ödemelerde faizsiz şekilde olacak. Uygulama ise 3 ayda bir şeklinde yapılacak. Bununla beraber esnaf olan vatandaşlar için ise ayrı bir şekilde ticari hesap çek karnesi ve kredi kartı gibi ürünlerinde vermesi zorunlu olacak. Faizsiz şekilde kredi almak isteyen vatandaşlar belirlenmiş olan bu koşullarda işlem oluşturmak isterlerse en yakın kamu bankalarına ulaşarak istedikleri lredi başvurusunu oluşturabilecekler. Esnaf olan ve işyeri büyütmek isteyen vatandaşların bu fırsattan hiç vakit kaybetmeden yararlanıp en yakın şubelere ulaşıp başvurularını yapabilirler.