İstanbul dahil 69 ilde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı Meteoroloji'den geldi: O günden itibaren etkili olacak!

İstanbul dahil 69 ilde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı Meteoroloji'den geldi: O günden itibaren etkili olacak!

İstanbul dahil 69 ilde gök gürültülü sağanak yağış uyarısı Meteoroloji'den geldi: O günden itibaren etkili olacak!

Meteoroloji, 22 Mayıs tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Yeni rapora göre, yurt genelinde etkili olan güneşli hava bu hafta yerini İstanbul dahil 69 ilde gök gürültülü sağanak yağışlara bırakacak. Kuvvetli sağanak yağışlar yarından itibaren etkili olmaya başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusu, Konya, Eskişehir, Adana çevreleri, Ankara’nın güneyi, Rize ve Artvin'in iç kesimleri, İskenderun Körfezi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış tahmin ediliyor. Ege ve Batı Akdeniz’de ise toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artması, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmaması ve genellikle mevsim normallerinde, iç ve batı kesimlerde ise yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan bölgelerde ise yağış anında yer yer kuvvetli rüzgar esmesi bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Ege ve Batı Akdeniz'de beklenen toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüş ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Ancak güneydoğu kesimlerinde yer yer çok bulutlu olabilir.

EGE BÖLGESİ

Öğle saatlerinden sonra İç Ege'de yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca bölge genelinde toz taşınımı gözlemlenebilir.

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu olacak. Ancak Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Adana çevreleri, İskenderun Körfezi ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Batı Akdeniz'de toz taşınımı da gözlemlenebilir.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Öğle saatlerinden sonra Eskişehir ve Konya çevreleri ile Ankara'nın güney kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

BATI KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ

Parçalı bir hava beklenirken iç kesimlerde yer yer çok bulutlu olabilir. Rize ve Artvin'in iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar gözlemlenebilir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor.