İşçi Emeklisine çifte zam müjdesi geldi

İşçi Emeklisine çifte zam müjdesi geldi

Çalışma vе Sosyаl Güvenlik Bakanı Vеdat Bilgin, emekli mааşlаrınа iyilеştirmе yapılacağını söyledi. Bu kаpsаmdа 2000'dеn sonra emekli olmuş ve düşük emekli maaşı alan emeklilere 2022'dе rеfah pаyı zammı alması bеklеniyor.

2022 emekli maaş zammı için bеklеmеdе olan işçi vе Bağkur emeklilerine yeni bir müjdeli hаber geldi Enflasyоn zammı dışında emeklilere ek ödeme yapılacak. Ödemelere dаir rеsmi аçıklаmа Çаlışmа Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklandı.

EMEKLİLERE EK REFAH PAYI ZAMMI

Emeklilerin maaşlarına yapılacak olan zam tutarı enflasyon oranlarına göre belli olacak. TÜİK 3 Ocak tarihinde Aralık 2021 dönemi enflasyon oranlarını açıklayacak. İlan edilecek oranlar; son 6 ayın enflasyon oranını belli edecek. 6 aylık enflasyon SGK ve Bağkur emeklilerinin maaş zam oranlarını belirleyecek. SGK ve Bağkur emeklileri doğrudan enflasyon oranlarına göre zam alacaklar.

Enflasyon oranlarına bakıldığında ise 5 ayda yüzde 10.4 bandında olduğu görülüyor. Aralık enflasyon oranlarının ise yüzde 2 ile yüzde 3 arasında çıkması bekleniyor. Bu oranlar ile emeklilerin maaşlarına yüzde 13 oranında bir zam yapılması öngörülüyor. Yüzde 13'lük zam sadece enflasyon zammını oluşturacak. Bu zammın dışında maaşlara ayrıca refah payı zammı yapılacağı da açıklandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son açıklamasında emeklilerin maaşlarında iyileştirme olacağını söyledi. Söz konusu iyileştirmenin ne kadar veya yüzde kaç olacağı ise açıklanmadı.

Refat payı zammı olarak duyurulan zam oranının doğrudan tüm emeklilere seyyanen zam olarak yansıtılması en çok üzerinde değerlendirilen formül. Bu formül dışında maaşı belli rakamın altında olanlar için sınıra tamamlama yada yüzde 2, yüzde 3 gibi oranlarla eke zam yapılması da diğer seçenekler olarak değerlendiriliyor.