Emekliye büyük müjde! 12.000 TL P.tesi, Salı ödeme yapılacak... Emekli maaşı zammı belli oldu!

Emekliye büyük müjde! 12.000 TL P.tesi, Salı ödeme yapılacak... Emekli maaşı zammı belli oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşlarına ilişkin düzenleme için Temmuz ayını öngörmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Detaylar haberde...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları" kapsamında Çorum'da iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Program, Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi.

Bakan Işıkhan, konuşmasında emekli maaşlarının zam miktarının memur emeklileri için toplu sözleşmelere, SSK ve Bağkur emeklileri için ise enflasyona göre şekillendiğini hatırlattı. Ayrıca, ihtiyaçlar ve ekonomik imkanlar çerçevesinde emeklilere yönelik daha önce yapılan zamları da vurgulayarak, ekonomik dengeyi koruyarak ve güçlendirerek emeklilere daha fazla refah sağlamak için çaba harcadıklarını belirtti.

Bakan Işıkhan, "Özellikle, daha önce belirttiğimiz gibi, 3600 ek gösterge düzenlemesini tüm memurları kapsayacak şekilde genişleteceğiz. Ayrıca, esnaflarımızın emeklilik için gereken sigorta prim gün sayısındaki adaletsizliği ortadan kaldıracak düzenlemeleri hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan, hiçbir zaman tutmayacakları vaatte bulunmadıklarını belirterek, "Bu, başkalarının milleti aldatma yöntemi, bizim değil. Biz bugüne kadar söylediklerimizi yaptık ve bundan sonra da adım adım ilerlemeye devam edeceğiz. Son 5 yılda yaşadığımız tüm felaketlere rağmen, vatandaşlarımızı hiçbir şekilde mağdur etmeden hizmetlerimize aralıksız devam edebiliyoruz" dedi.

Çorum'un tarihî, tarımı ve endüstrisiyle önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan, "Geçtiğimiz günlerde 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. İşsizlik oranı yüzde 9,4 seviyesine düşerek bir puan azaldı. İşsizlik oranları son 10 yılın, istihdam oranları ise son 21 yılın en iyi seviyelerine ulaştı.

Ayrıca, 2023 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 4,5 büyüme ile AB ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke oldu. Milli gelirimiz 1 trilyon doları, kişi başına milli gelirimiz ise 13.110 doları aşarak tarihimizin en yüksek seviyesine ulaştı. Bu veriler, pandemiye, bölgesel çatışmalara ve geçtiğimiz yıl yaşadığımız felaketlere rağmen doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" şeklinde konuştu.

EMEKLİLER İÇİN PROMOSYON ÖDEMESİ

Emeklilere yönelik banka promosyonlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurusuyla, emeklilere yönelik banka promosyonları kamu bankalarında 2 katına çıkarılarak 8 ila 12 bin lira arasında olacak şekilde güncellendi. Ayrıca, ölüm aylığı hak sahiplerine de 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacağını duyurmuştuk.

Bu hafta pazartesi gününden itibaren promosyon başvuruları alınmaya başlandı ve bugün itibariyle kamu bankalarımız emeklilere promosyon ödemelerini yapmaya başladılar. Tüm emeklilerimize hayırlı olsun. Ayrıca, diğer bankalarla da protokol imzalama sürecini tamamladık.

Özel bankalar da, kamu bankalarının belirlediği tutarların asgari olmak üzere promosyon miktarlarını güncelleyecekler. Biz, emeklilerimize en iyi hizmeti sunabilmek için sağlam politikalar izliyoruz. 2002 yılında iktidara geldiğimizde, iflasın eşiğindeki sosyal güvenlik ve sağlık sistemini devralmıştık.

Bu dönemi emeklilerimiz en iyi şekilde hatırlar. Ancak attığımız adımlarla, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi oluşturduk. Sağlık sigortası kapsamında, ilaç ve tedavi erişiminde dünya standartlarını yakaladık" şeklinde konuştu.

TEMMUZ AYINI İŞARET ETTİ

Işıkhan, konuşmasında, "Cumhurbaşkanımız bugün ifade etti. Temmuz ayında emekli aylıklarını tekrar masaya yatıracağız." şeklindeki açıklamayı aktardı.

"Türkiye Yüzyılı vizyonunu, Cumhur İttifakı olarak hedefimiz olarak belirledik. Bu hedefe sizlerin desteğiyle ulaşacağımıza inanıyoruz," diyen Bakan Işıkhan, sözlerine şunları ekledi:

"Bu yüzyılı; emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız. Ülkemizin gücü büyük ölçüde yerel yönetimlerimizin gücünden gelmektedir. Kalkınma yerelden başlar ilkesine dayanarak, yerel yönetimlerimizin güçlenmesinin genel icraatlarımızı da güçlendireceğine inanıyoruz."