Emeklilere Müjde! Haziran Ayında 1 Maaş Ek İkramiye Geliyor!

Emeklilere Müjde! Haziran Ayında 1 Maaş Ek İkramiye Geliyor!

Emekli maaşı alan vatandaşlara müjdeli haber verildi. Haziran ayında 1 maaş ek ikramiye verilecek. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamaları ve Temmuz ayında beklenen zamlarla alakalı bütün ayrıntılar…

Emeklilerin sabırsızlıkla beklediği müjdeli haber sonunda geldi. Haziran ayında bir maaş ikramiyesi verilmesi planlanıyor. Ocak ayında yapılan zammı yetersiz bulan emekliler, Temmuz ayında yapılacak yeni zam oranlarını ve refah payını büyük bir heyecanla bekliyor. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile zam oranları netlik kazanacak fakat refah payı konusundaki belirsizlik sürüyor.

Bakan Vedat Işıkhan Açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli refah payı hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Vedat Işıkhan, “Emeklilere ekstra refah payı verilecek mi?” sorusuna “Her şey için çok erken, Temmuz ayını bekleyelim.” diyerek cevap verdi.

Emekli Maaşına Uygulanacak Zam Oranları

Nisan ayı enflasyon oranlarına göre emekli maaşlarına %18,72 oranında zam uygulanmıştı. Temmuz ayında ise emekli maaşlarına %25 oranında zam yapılması bekleniyor. Bayram ikramiyesi de Haziran ayında verilecek ve bu ikramiyenin bir maaş tutarında olacağı düşünülüyor. Emekli maaşına uygulanacak zam oranları gündemdeki en merak edilen konulardan bir tanesi.

Ocak ayında tüm emeklilere %49,25 oranında zam yapılmıştı. Böylece en düşük emekli maaşı 7.500 TL'den 10.000 TL'ye çıkmıştı. Temmuz ayında yapılacak olan ile kök maaşları %25 oranında artış uygulanacağı düşünülüyor. Ayrıca taban maaşları refah payı eklenmesi de ihtimaller arasında. Bu konudaki net kararlar Temmuz ayında belli olacak.

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Enflasyon tahmini göre Temmuz’da en düşük emekli maaşının 13-14.000 TL civarında olması bekleniyor. Emekliler ise daha yüksek bir zam uygulanacağını düşünüyor. Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş maaşlarının asgari ücret seviyesinde olmasını istiyor.

Emekliler dört gözle Temmuz ayının gelmesini bekliyorlar. 16 milyon emekli 10.000 TL'yi çok yetersiz görüyor, maaşlarını ay sonuna getirmekte güçlük çekiyor. Emekli vatandaşların tek umudu Temmuz ayında yapılacak olan zam.