Emeklilere Haziran Ayında 1 Maaş Ek İkramiye Yapılacak! Emeklilerin Beklediği Müjdeli Haber Geldi!

Emeklilere Haziran Ayında 1 Maaş Ek İkramiye Yapılacak! Emeklilerin Beklediği Müjdeli Haber Geldi!

Emeklilerin sabırsızlıkla beklediği ikramiye haberi sonunda geldi. İşte tüm ayrıntılar…

Emeklilerin yüzünü güldürecek o haber sonunda geldi! Haziran ayında 1 maaş ek ikramiye verilmesi planlanıyor. Ocak ayında uygulanan zammı yetersiz bulan emekliler, Temmuz ayında uygulanacak yeni zam oranlarını ve refah payını büyük bir merakla bekliyor.

Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla ikramiye miktarı netlik kazanacak fakat refah payı için aynı şeyi söyleyemeyiz.

Vedat Işıkhan'dan Refah Payı Açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Emeklilere ekstra refah payı verilecek mi?” sorusuna “Her şey için çok erken. Temmuz ayını bekleyelim.” yanıtını vererek bu konunun üzerine düşünüldüğünü belirtti. Haziran ayı ikramiye konusu da bayram öncesinde kesinlik kazanacak gibi duruyor.

Emekli Maaşına Uygulanacak Zam Oranları

Nisan ayı enflasyon oranlarına bağlı olarak emekli maaşlarına %18,72 oranında bir zam uygulanmıştı. Piyasa katılımcıları anketine göre Temmuz ayında emekli maaşlarını yaklaşık %25 oranında bir zam uygulanacak. Bayram ikramiyesi de Haziran ayı içerisinde verilecek. Bu ikramiyenin de bir maaş tutarında olacağı tahmin ediliyor.

Ek Zam ve Taban Maaş Artışları

Ocak ayında memur emeklisi ile SSK ve bağ-kur emeklisi arasındaki 12 puanlık zam farkı kapatılmış, bütün emeklilere %49,25 oranında dan yapılmıştı. Tahminlere göre Temmuz ayında yapılacak zam ile emekli maaşlarına %25 oranında artış yapılacak. Ayrıca taban maaşları refah eklenmesi ihtimali de söz konusu. Bu konudaki bilgiler ise Temmuz ayında netlik kazanacak.

En Düşük Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

Uygulanan zamlarla beraber en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı gündemdeki en merak edilen konulardan biri. Enflasyon verilerine göre Temmuz’da en düşük emekli maaşının 13-14.000 TL olması bekleniyor. Emeklilerin ise bu konuda beklentisi daha yüksek. Emekli maaşı ile geçinen vatandaşlar, bu maaşın en azından asgari ücret seviyesinde olmasını istiyor.

Emekli vatandaşlar, merakla Temmuz ayında uygulanacak zammı ve Haziran ayında gelecek ikramiyeyi bekliyor. Henüz hiçbir şey kesin değil, zamanı gelince bilgiler kesin olarak açıklanacak.