Emekli ikramiyelerine zam ayarı! Emeklileri mutlu edecek zam müjdesi

Emekli ikramiyelerine zam ayarı! Emeklileri mutlu edecek zam müjdesi

Emekli ikramiyelerine zam ayarı! Emeklileri mutlu edecek zam müjdesi

Emekli bayram ikramiyesine zam gelecek mi? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan emekli ikramiyesi raporu...

Emekliler, Ramazan Bayramı öncesi yüzde 50 artışla alacakları emekli bayram ikramiyesini hesaplarında görecekleri duyuruldu. Ardından Temmuz ayında emekli maaşı zammı da artacağı belli oldu.

Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını zorlamayı planladıklarını belirterek, önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artırarak 3 bin liraya çıkarmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM İDDİASI

Hükümet kaynakları, emeklilerin refahını artırmak amacıyla çalışmaların devam ettiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bayram ikramiyelerinin enflasyon karşısında ezilmemesi için artırılması konusunda bir rapor sunulduğunu belirtti.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ

Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyelerinde ödeme yapılabilmesi için, maaşlarını 1 Haziran ve öncesinde almış olmaları gerekiyor. Bu ödemelerin, Kurban Bayramı'ndan önceki 10-14 Haziran haftasında gerçekleştirileceği açıklandı.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

Bayram ikramiyeleri, emeklilerin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlara hisse oranına göre yatırılırken yaşlılık maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da ikramiyeden faydalanacaktır.

YENİ EMEKLİ OLACAKLAR İÇİN SON GÜN 31 MAYIS

1 Mayıs ile 1 Haziran arasında emeklilik başvurusu yapan sigortalılar için maaş hesabı bir sonraki ayın başından itibaren başlar. Yani 1-30 Nisan arasında başvuranlar için maaş hesabı 1 Mayıs'tan, 1-31 Mayıs arasında başvuranlar için ise 1 Haziran'dan itibaren yapılır. Bu durumda, 1 Haziran ve öncesinde maaş hesabı başlamışsa, toplu ödeme yapılsa bile ikramiye hak edilmiş olur.