Düşük Faizli Kredi Arayanlar Aradığını Çok İlginç Bir Yerde Buldu!

Düşük Faizli Kredi Arayanlar Aradığını Çok İlginç Bir Yerde Buldu!

Bankalardaki kredi kampanyaları Kurban Bayramının yaklaşmasından dolayı artışa geçti. Gerileyen ihtiyaç kredisinin faiz yüzdesi yüzde 1,35 e kadar düşmüş oldu.

Kurban bayramından önce para ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik kredi kampanyaları ortaya çıkıyor ve bankalar müşterilerine kredi vermeye devam ediyor.

İhtiyaç kredisinde en düşük faiz yüzde 1.35 olarak oluştu. 50 bin lira değerinde kredi çeken biri 36 ay sürede geri ödeme seçeneğini seçtiği zaman ayda 1843 lira ödeme yapması gerekiyor.

İhmal Edilmemesi Gerekenlerden Biride Pazarlık Yapmak

Müşteri temsilcileri bankadan kredi isteğinde bulundukları zaman faiz konusunda esneklik yapılmasını istediğiniz zaman az da olsa indirim yapma imkanları oluyor. Bu durumda faizden faydalanarak  hayat sigortası parasını çıkarabilirsiniz.

Kredi Notunuza Dikkat Etmeniz Gerekiyor

Kredi verilmeden önce kredi notunuza bakılıyor. Krediye uygunluğunuza baktıktan sonra  aranan şartlardan biride SGK’lı bir işte çalışıyor veya iş sahibi  olunması şartı var. Kredi işlemine başlanırken bordro veya vergi levhası tebliğ ediliyor. Eğer şartlara uygunsa ihtiyaç kredileri genelde aynı gün hesaplara geçişi sağlanır.

Kredi Notunuzu Korumaya Çalışın

Kredi alma ihtimaliniz kredi notunuz düştükçe kredi alma ihtimalinizde azalıyor. Kredi notu 0 ile 1900 arasında değer alıyor. Kredi notunun değerleri şu şekilde gruplandırılmaktadır ;

•             0-699 çok riskli değer seviyesi

•             700-1099 orta riskli değer seviyesi

•             1100-1499 az riskli değer seviyesi

•             1500-1699 iyi seviyesi

•             1700-1900 arasındaki değer seviyesi  çok iyi olarak değerlendiriliyor.

KREDİ NOTUNU NELER ETKİLİYOR?

Yüzde 35 gibi bir oranı kredi ödeme ve kredi kartı ödeme alışkanlıklarını kapsıyor. Yani en önemli kriterlerden biri geçmiş ödemelerdir.

Yine yüzde 35 oranında etkileyen bir diğer etkende hesap durumu ve borç durumu da aynı şekilde etkiler. Bu konuda borcu bitmiş olan krediler borç bakiyeleri ile teminatlı veya teminatsız limitler dikkate alınır.

Yüzde 11 oranında etkileyen bir etkende yakın zamanda yapılan kredi başvuruları ve ödeme performansı Belli olmamakla birlikte notunuzu etkiler.

Yüzde 10 oranınsa da kredi kullanım yoğunluğunun etkisi vardır. Bu sebepten dolayı daha öncesinden kredi kullanıp düzenli ödeme yapmış iseniz , daha önceden hiç kredi alıp kullanmamış olan kişilere göre daha yüksek bir puana sahip olabilirsiniz.

KKB notunuzun yüzde 9’luk  bölümünü de diğer bazı ölçütler oluşturur.