Dogecoin Yaratıcısı, Kriptonun Bir Dolandırıcılık Olduğunu Söylüyor

Dogecoin Yaratıcısı, Kriptonun Bir Dolandırıcılık Olduğunu Söylüyor

Son dönemlerin en popüler kripto paralarından biri olan

Dogecoin

ortak yaratıcısı olan Jackson Palmer, sosyal medyada pek bulunan bir isim değil. Kendisi bir yazılım mühendisi olan geliştirici, en son 2019 yılında kripto paralarla ilgili YouTube kanalında ve kendi resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamaların ardından hesaplarını gizlilik konumuna almıştı. Hatta Dogecoin'in bir meme haline geldikten sonra bile herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Dogecoin Yaratıcısından Kripto Parayla İlgili Çarpıcı Açıklamalar

Dogecoin

Ancak bugün Dogecoin ortak yaratıcısı olan Jackson Palmer yeniden sosyal medyada bazı açıklamalarda bulundu. Twitter hesabını yeniden aktif eden yazılımcı, yaptığı açıklamada kripto paranın bir aldatmaca olduğunu ve bunun her zaman bu şekilde olduğunu ve olacağını söyledi.

Jackson Palmer "Yıllarca üzerinde çalıştıktan sonra, kripto para biriminin, öncelikle vergiden kaçınma, azaltılmış düzenleyici gözetim ve yapay olarak uygulanan kıtlığın bir kombinasyonu yoluyla yandaşlarının zenginliğini artırmak için inşa edilmiş, doğası gereği sağcı, hiper-kapitalist bir teknoloji olduğuna inanıyorum." açıklamasında bulundu.

Palmer, kriptonun en büyük hayranlarının, para biriminin merkezi olmayan doğası nedeniyle genellikle Büyük Bankalara adil bir alternatif olarak işaret etmesine rağmen, gerçek şu ki, ikisinin aynı sorunu paylaştığını söylemeye devam etti: zengin insanlar. Kendisinin (haklı olarak) belirttiği gibi, kripto topluluğunun büyük kısmı, merkezi olmayan finansmanı en üsttekilere büyük ölçüde fayda sağlayan bir sisteme dönüştüren "zengin kişilerden oluşan güçlü bir kartel" tarafından kontrol ediliyor.

Dogecoin yükselişini devam ettirirken ve kripto para geleceğinin henüz olacağı bilinmezken bu tarz bir açıklamanın bir kripto para yazılımcısı ve ortağı tarafından yapılması oldukça ilginç.