Devletten annelere 11.290 TL destek müjdesi geldi! O annelere müjdeli haber verildi

Devletten annelere 11.290 TL destek müjdesi geldi! O annelere müjdeli haber verildi

11.290 TL nakit desteği karşılıksız olarak verilecek! Küçük çocuğu olan annelere müjdeli haber verildi. İşte bu devlet desteği hakkında tüm ayrıntılar…

Hem çalışan hem de küçük çocuğu olan kadınlar için önemli bir destek açıklaması yapıldı. Çalışan kadınları yakından ilgilendiren bu destek için detaylar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han tarafından açıklandı. 11.290 TL olarak çalışan annelere ödenecek destekten küçük çocuğu olanlar faydalanabilecek. Peki, çalışan kadınlara ödemeler ne kadar yatırılacak? Annelere destek şartları nelerdir? Annelere destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

SGK'dan 11 Bin 290 TL!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada çalışan anneler için yapılacak ödemelerin SGK tarafından ödeneceğini açıkladı. Toplamda 11.290 TL'yi bulan ödeme için başvuru ve başvuru şartları açıklandı. Hala üzerine çalışılan destek ödemesinden faydalanabilmek için belirli şartlar bulunuyor. Bu şartlara uyan çalışan anneler başvuruda bulunarak destek ödemesinden yararlanabiliyor.

2024 Çalışan Annelere Bakıcı Desteği Şartları

12 ay süre ile çalışan annelerin faydalanabileceği bu ödemeler bakıcı desteği olarak hesaplara yatırılacak. Avrupa Birliği destekli proje doğrultusunda ilk olarak Ankara, İstanbul ve İzmir'deki çalışan anneler bu ödemeden faydalanabilecek. Sigortalı olarak çalışan annelerin faydalanacağı destek miktarı, 325 euro olarak aktarılacak. Annelerin iş hayatında daha aktif olabilmesi için uygulanan bu projede, desteğin 7.000 TL'si bakıcıya verilecek. Küçük çocuklu anneler için sunulacak Avrupa Birliği bakıcı projesinde amaç çocuk bakım ve sorumlulukları sebebiyle çalışma hayatından uzaklaşmak zorunda olan annelerin istihdamda kalması olarak belirtiliyor. 0-36 ay yaş aralığında küçük çocuğu bulunan anneler, küçük yaşta çocuklarının bakımını yapmak için işlerine ara vermek zorunda kalıyorlar. Bu projenin geliştirilmesi ile birlikte artık anneler işlerinden ayrılmak zorunda kalmayacak.

Bakıcı Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avrupa Birliği'nin desteklediği ve ilk etapta İstanbul, Ankara, İzmir'deki çalışan anneler için uygulanacak destek ödemelerinin dair detaylar henüz net olarak açıklanmadı. SGK tarafından annelere verilecek olan 325 Euro ödeme ile hem annelerin hem de bakıcıların istihdamı sağlanacak.

Hala başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına dair resmi bir açıklama yapılması bekleniyor. Buna göre 3500 çalışan anne başvuruları sonucunda bu destekten yararlanabilecek. Ayrıca bakıcılar da 7.000 TL ödeme almış olacak. SGK'dan aktarılacak olan ödemeler içinse başvuru işlemlerinin yine SGK üzerinden yapılması bekleniyor.