Bu İlde yaşıyorsanız, E-devlet'ten kontrol edin, Paralar hesaba yattı..

Bu İlde yaşıyorsanız, E-devlet'ten kontrol edin, Paralar hesaba yattı..

Evdе bakım aylığı аlаn milyоnlarca vatandaşı ilgilendiren habеr geldi. Aralık ayı еvdе bakım ücretlerinin ne zаmаn yatacağını mеrak eden vаtаndаşlаr е-dеvlеt üzerinden sorgulamaya yapmaya bаşlаdı.

Bakıma ihtiyaç duyan engelli ve hasta vatandaşların bakımını üstlenen yakınlarına devlet destek veriyor. Peki Aralık ayı evde bakım aylığı ne zaman yatacak? Evde bakım aylığı sorgulaması nereden yapılıyor? Evde bakım ödemeleri hangi illere yattı? Kimler evde bakım aylığı alabilir? Detaylar haberimizde…

Evde Bakım aylığı Aralık ayı ödemeleri o illere yatmaya başladı. Evinde hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara devlet tarafından ödenen aylık gelir Edirne, Tokat, Çanakkale, Ordu, Diyarbakır, Antalya, Karabük, Osmaniye illerine yattı.

EVDE BAKIM AYLIĞI NASIL ALINIR?

Evde bakım aylığı almak isteyen engelli vatandaşların en az yüzde 50 engelinin bulunması ve ağır engelli ibareli raporunun bulunması gerekiyor. Hasta vatandaşlar için ise hasta ya da muhtaç olan kişinin yeme, içme, tuvalet ve banyo gibi zorunlu ihtiyaçlarının tek başına yerine getirilip getirilemediğine bakılıyor.

EVDE BAKIM PARASI ALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

Gelir kriterlerinin uygun olması,

Bakıma muhtaçlık kriteri,

Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu

EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMASI NEREDEN YAPILIYOR?

Evde bakım aylığı ödeme sorgulamaları e-Devlet üzerinden yapılıyor. E-Devlet arama motoruna ‘Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama’ yazılarak bakılabiliyor.