Bu Fırsatı Kaçıran Üzülür! iPhone 13 Fiyatları 11.500 TL Oldu! Bu Fiyatları Bir Daha Görmek İmkansız!

Bu Fırsatı Kaçıran Üzülür! iPhone 13 Fiyatları 11.500 TL Oldu! Bu Fiyatları Bir Daha Görmek İmkansız!

Apple'ın mevcut iPhone modelinin fiyatı 11.500 TL'ye düşürüldü! Herkesin sorduğu soru ise bu modele bu fiyata nasıl sahip olacakları oldu. Akıllı telefon pazarının dengeleri her gün değişiyor. Bu anlamda marka rekabetinin kırılma noktasına geldiği sonucuna varabiliriz. Fiyat, şüphesiz ülkemizde rekabeti etkileyen en önemli konudur. Merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz…

Apple'ın modelleri biraz daha uygun olsaydı, Türkiye'deki pazar payları çok daha büyük olurdu. Geçmişte de benzer deneyimler yaşadık. iPhone 5s, 6s, 6s ve 7 modellerindeki fiyatlar, mevcut cihazlardan çok daha mantıklıydı ya da satın alma gücümüz çok daha yüksekti. Sonuç olarak Apple'ın Türkiye'deki pazar payı da oldukça büyüktü.

Neredeyse 5 bin TL daha ucuz

iPhone X'e geçiş sırasında yükselen fiyatlar o zamandan beri düşmedi. Sonuç olarak, daha yeni iPhone modelleri de erişilemez fiyatlara sahipti. Apple'ın resmi sitesinde iPhone 13 fiyatları 14799 TL'den başlıyor. Fakat bu fiyat 128 GB depolama alanına sahip iPhone 13 Mini için geçerli. Aslında iPhone 13 almak istiyorsanız fiyat etiketi biraz daha fazla. Apple'ın resmi sitesinde 128 GB depolama alanına sahip iPhone 13'ün fiyatı 16.299 TL. Ancak bu telefon 11500 TL gibi çok daha uygun bir fiyata satın alınabilir. Hatta yakın zamana kadar en uygun fiyatlı iPhone 13 bile 13 bin TL'yi aşıyordu. Öte yandan fiyatlar şu anda oldukça düşük. Ancak bu düşük fiyat aralığı uzun bir süre devam ederse şaşırtıcı olacaktır.

iPhone 13’ün fiyatı 11.500 TL’ye kadar düştü

Sarı sitede iPhone 13'ün fiyatı 11500 TL'ye düştü. Ayrıca bu ürün kapalı kutu sıfır cihaz. Tek dezavantajı, bu cihazların uluslararası bir garantiye sahip olmasıdır. Yani Türkiye garantisi yok. Elbette imei kaydı da yok. Ancak bu duruma bir çözüm bulunabilir. Salgının bir sonucu olarak geçici imei kayıt işlemi yapan birkaç yer var. Bu şekilde 6 aylık zaman dilimleri ile telefonun kullanım süresini uzatabilirsiniz. Telefonlarda e-sim özelliği bulunduğundan hem normal hem de e-sim ile 8 aya kadar kullanabilirsiniz. Sonrasında iki adet 6 aylık uzatma yaparsanız 20 aylık kullanım süreniz olur. Elbette pandemi ile ilgili geçici imei kayıt hizmetinin yakın gelecekte aşamalı olarak kaldırılma olasılığını da göz önünde bulundurmalısınız.