Borsa İstanbul 6 hisse yeni haftaya yasak kararı ile başlayacağını duyurdu

Borsa İstanbul 6 hisse yeni haftaya yasak kararı ile başlayacağını duyurdu

Borsa İstanbul 6 hisse yeni haftaya yasak kararı ile başlayacağını duyurdu

Milyonlarca yatırımcıyı ilgilendiren yeni bir detay ortaya çıktı. 6 hisse yeni haftaya yasak kararı ile başlayacağını duyurdu. İşte tüm ayrıntılar...

Borsa İstanbul, 1 aylığına 6 hisse senedinde kredili işlem yapmayı yasakladı.

26 Haziran 2024 tarihine kadar kredili işlem yapılması yasaklanan hisseler arasında Altınay Savunma Teknolojileri, Arzum Elektrikli Ev Aletleri, Frigo-Pak Gıda Maddeleri, Orçay Ortaköy Çay Sanayi ve Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yer alıyor.

ALTINAY HİSSELERİ NASIL TEPKİ VERECEK?

Altınay Savunma Teknolojileri (ALTNY) hisselerinin yasak kararına nasıl bir tepki vereceği, özellikle halka arzın yapıldığı fiyat olan 32 TL'nin üzerinde işlem görmesine bağlı olabilir. Şu ana kadar tavan serisine devam eden hisselerdeki yüksek değer kazancı ve işlem gördüğü seviyeler, yatırımcıların dikkatini çekebilir ve yasağın kaldırılmasına yönelik beklentileri artırabilir. Bu durum ALTNY hisselerindeki fiyat hareketlerini etkileyebilir.

ALTNY hisselerinin yasak kararı sonrası tavan serisine devam edip etmeyeceği, haftanın ilk işlem gününde netlik kazanacak.

BORSA NEDİR?

Organize bir piyasa, satılabilir menkul kıymetler, stok, hisse senedi, emtialar, döviz, istikraz, vadeli kontratlar ve opsiyon sözleşmelerinin halka açık olarak satıldığı veya satın alındığı finansal bir platformdur.

BORSA İSTANBUL NEDİR?

Borsa İstanbul ya da kısaca BİST, Türkiye'de 1985 yılında açılan sermaye piyasasında faaliyet gösteren Türk ve yabancı kaynaklı bankalara, aracı kurumlara saklama ile takas hizmeti verir. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası olan adı 5 Nisan 2013 tarihinde "Borsa İstanbul" olarak değiştirilmiştir.

NYSE piyasa değeri açısından hala önde olsa da NASDAQ, günlük yaklaşık 1,8 milyar işlem hacmiyle diğer tüm ABD borsalarından daha büyük bir işlem hacmine sahiptir.