Bitcoin Sınır Tanımıyor! Bitcoin'in Güncel Değeri 50 Bin Doları Geçti

Bitcoin Sınır Tanımıyor! Bitcoin'in Güncel Değeri 50 Bin Doları Geçti

Bitcoin fiyatındaki yükseliş dikkat çekiyor. 50 bin doları geçerek yeni bir rekor kırmaya doğru giden BTC'nin yeni fiyatı ne kadar oldu? Altcoinlerde de artış vardı. Kripto paraların bu kadar yükselmesi yatırımcıları sevindirdi.

Bitcoin, tüm olumsuz açıklamalara ve engellemelere rağmen yükselmeye devam ediyor. Yaşanan bu artışla beraber bazı altcoinlerde de yükseliş vardı. Son zamanlarda kripto paralara olan bakış açısı iyice değişmiş vaziyette. Bazı şirketler yatırım yaptıklarını açıklıyor. Ancak merkez bankaları ve Çin'in karşı tavırları kripto para fiyatlarını zaman zaman düşürüyor. ABD kanadından gelen açıklamalar da kripto paraya karşı alınan tavrı gözler önüne sermekte. Tüm bu hamlelerin Bitcoin başta olmak üzere diğer coinleri tam anlamıyla etkileyemediği gözüküyor. Peki Bitcoin kaç bin dolar oldu? Ethereum fiyatının da ne kadar olduğu merak edildi. Güncel kripto para fiyatlarını öğrenen yatırımcılar büyük sevinç yaşadı.

30 Bin Dolarlara Düşmüştü

30 bin dolar seviyesine kadar düşen Bitcoin, yatırımcılara panik dolu anlar yaşatmıştı. Bu süreçte özellikle de Elon Musk'ın kripto paralarla ilgili biraz çekimser açıklamalarda bulunması tepki çekti. Pek çok kullanıcı Musk için kötü şeyler yazdı çizdi. Çünkü onun kripto paralara verdiği desteği bilinçli şekilde azalttığı vurgulandı. Dogecoin ile yaşadığı macera sonrasında pek çok kişinin zarara uğradığı belirtiliyordu. Kripto para piyasası bu kadar hızlı sarsılırken 30 bin dolarlara düşüp tekrar yükselmesi de dikkat çekti. Aslında bakılırsa Bitcoin eski fiyatlarına göre çok daha yüksek bir seviyede bulunuyordu. %50'den fazla düşüş yaşamasına rağmen varlığını koruması gücünün hafife alınmaması gerektiğini gösterdi. 64.900 dolar seviyelerine kadar ulaşarak kendi rekorunu kırmıştı.

btc.jpg

Bitcoin Güncel Fiyatı Nedir?

Bitcoin'in şu an için 51.339 dolar olduğu gözüküyor. 50 bin dolar sınırını aştıktan sonra 51 bin doları da geçti. Bu hızla devam ederse 60 bin doları geçer mi diye de merak ediliyor. Ethereum'un de 31 bin TL civarlarında olduğu görüldü. Her iki coin de son zamanlarda iyi bir yükseliş elde etti.

Biden Yönetimi de İstemiyor

Kripto paralarla ilgili çeşitli yaptırımların ve düzenlemelerin yapılmasını isteyen ABD Başkanı Joe Biden, Bazı ülkelerle bir araya gelecek ve bu sorunu konuşacak. Ülkeler arası alınacak karar çok merak ediliyor. Kripto paralarla yasadışı işler yapan ve kaçak yollara başvuran örgütlerin önüne geçilmek istediği belirtildi. Bunun için kripto para borsalarıyla anlaşma yoluna gidilebilir. Ancak borsalara bağlı olmayan cüzdanlara sahip olan kullanıcılar için nasıl bir önlem alınacak merakla bekleniyor. Şeffaf bir şekilde para transferi imkanı tanıyan blockchain teknolojisi, bankalarla olan tanışıklığından beri pek çok defa engellemeye maruz bırakıldı. Merkez bankalarının teknolojinin ve kripto paranın hakkında yaptığı açıklamalar doğrudan değerlerini etkiledi.