Bankalardan Faiz İndirimi Alarmı Geliyor!

Bankalardan Faiz İndirimi Alarmı Geliyor!

Evet! Vatandaşın merak ile beklediği haber geldi. Sürekli takip edilen haberler listesinde olmayı korumaktadır. Ekonomi çünkü yaşamın temel yapı taşı olma özelliğini korumaktadır. Nihai sonuç olarak da bankalardan gelen haberlerde gözümüz kulağımız oluyor

Özellikle pandemi döneminde daha çok kredi alımlarında artış olmuştur. Nedeni ise faizlerin bir dönem bazı esnaf ve çalışanlara düşük faiz oranından verilmesidir. Sonuç olarak alımlarda fazla olması ile dükkan vb. yer açan esnaf ve çalışanda fazla olmuştur. Aynı şekilde dört gözle beklenen bu haber sonucu yine kredi alımlarında artış olacağa benziyor.

Faiz İndirimi İle Ekonomi Nasıl Olacak?

Faiz indirimi müjdesi, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ tan güncel bir haber ile yakın zamanda bekleniyor.

Peki faiz indirimi beraberinde ne getirecek, piyasa bundan nasıl etkilenecek dersiniz. Öncelikle düşen faiz ile piyasa daha çok canlanacaktır. Yatırım yapmak isteyenlerin sayısı artacaktır. Çünkü vatandaşlarımız yüksek faizler yüzünden bankacılık sektöründen kredi çekemiyorlar.

Durum böyle olunca piyasa canlılık gösteremiyor. Ev, araba ve başka yatırıma yönelemiyorlar. Ama faiz düşmesi beraberinde durumu iyi halde olmayan vatandaşımız ufak halli de olsa bir dükkan açarak piyasanın canlanmasına katkı sağlayacaktır.

Faiz ve Büyüme

Faiz indirimi beraberinde yatırımların artmasını sağlar demiştik bu da beraberinde ekonomik olarak büyüme ve gelişmeyi beraberinde getirir. İş ve istihdamda artış gerçekleşir.

Tasarruf ve tüketim paradoksu olarak düşündüğümüzde faiz indirimi olması ile yatırım artar ve istihdam artar.

Bankaların faiz indirim ile birlikte piyasanın daha da canlanması bekleniyor. Yapılan çalışmaların daha düzenli bir şekilde ilerlemesi ve netice olarak ülke olarak kalkınmanın sağlanabilmesi maksadıyla çalışmalara bu şekilde hız verilmesi planlanmaktadır. Yakın zaman içerisinde herkes durumun tam olarak ne şekilde gelişeceği ve sonuç olarak hangi aşamaları kat edeceğimizi bu adım ile birlikte görecektir. Birçok kişinin kredi faizlerinin düşürülmesinin yanlış olduğunu söylediğini biliyoruz. Bakalım böyle bir durumda hangi kesimin fikirleri doğru olarak karışımıza çıkacak. Yanlış olan yöntem tam olarak hangisi net bir şekilde görülecek.