Bankalar tarafından 75 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği! 0.77 ve 0.99 Faizli

Bankalar tarafından 75 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği! 0.77 ve 0.99 Faizli

Pandemi dönemi ile birlikte her sektörün ekonomik olarak olumsuz etkilendiğini biliyoruz. birçok işletme bu süreçte hem gelirini hem de istihdamını kaybetti. Durum böyle olunca birçok işletme iflasın eşiğinde işsizlik her geçen gün artıyor.

İşten ayrılmış olan kişilerin işsizlik maaşı ve kısa çalışma ödeneği gibi destekler sunulmaya devam ederken işletmelerde desteklenmeye devam ediyor. Devlet tarafından hazırlanan pandemi süreci destek paketi kapsamında işletmelerin de yüzünü güldürecek rahat ettirecek destek kampanyaları sunuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre KOSGEB tarafından esnaflar için 5 milyar TL'lik bütçe paketi ayrıldı. Bu paket kapsamında bütün hazırlıklar yapıldı. Bu destek kapsamında 130000 işletmenin yararlanacağı da düşünülmektedir.

İşletmelere verilen faizsiz kredi desteği paketi nedir? Kimler yararlanabilir? Faizsiz kredi desteği KOSGEB tarafından sunulan yeni destek paketi kapsamında küçük işletmelere 30 bin TL ile 75 bin TL aralığında faizsiz kredi desteği sunulacağı açıklandı. Ayrıca mikro işletmeler için 30.000 TL kredi desteği verilirken küçük ölçekli işletmeler için 75 bin TL'ye kadar destek fırsatı sunuluyor. Bu kredi kampanyası 3 yıl ödemesiz ve faizsiz olarak işletmelere sunulmaktadır. Gelir kaybı yaşayan ve ekonomik olarak zorluk çeken küçük ölçekli ve mikro işletmeler bu krediden yararlanabilecekler.

Faizsiz kredi desteği nedir? Kimler başvuruda bulunabilir?

İşletmesi küçük ölçekli ve mikro ölçekli olan işletmeler kredi için başvuruda bulunabiliyorken işletmesi orta veya büyük ölçekli olan işletmelerin krediden faydalanma hakkı bulunmamaktadır. Kredi kampanyası kapsamında asıl kredi mikro ve küçük ölçekli işletmelere verileceği açıklanmıştır. Bunun yanında başvuruda bulunacak olan işletmecinin pandemi sürecinde gelir kaybına uğramış olması fakat kaybetmemiş olması gerekmektedir. Bu durum o iş yerinin Bu süreçten önce çalışan elemanlarının pandemi sürecinde isten çıkarmamış olması anlamına geliyorken işletmenin vergi beyanlarından pandemiden önceki gelir dengesi de incelenmektedir. Pandemi süreci ile birlikte gelir düşüşü gözlemlendi, işletmenin istihdamını korumadı kontrol ediliyor. Bu da SGK bildirimleri ile mümkün olmaktadır. Küçük ölçekli veya mikro işletmeler pandemi sürecinde gelir kalbi yaşadıkları için mevcut istihdamını koruduğu saplanırsa kredi başvuru sonucu olumlu onaylanmaktadır. Başvuru kapsamında işletmelerin imalat sektöründe yer alması teknolojik alanda faaliyet göstermesi gerekmektedir. Bu kapsamda kişilere faizsiz kredi desteği KOSGEB tarafından sunulan bu kredi kapsamında nakit akışı bozulan ve ekonomik olarak zorlanan mikro ve küçük ölçekli işletmelerin zararları en aza indirilerek işletme ömürlerini uzatmak hedeflenmektedir.

Pandemi ile işletmelerde ekonomik olarak sıkıntı yaşanıyor. Bu süreçte işletmelerin gelir kaybı, istihdam kaybı yaşanırken devlet tarafından farklı destekler sunulmaktadır. Bu sunulan kampanyalar ve destekler kapsamında işletmesini kapatmamış ve istihdamını korumuş işletmeler için devlet tarafından 30 bin TL ile 75 ile arasında 3 yıl ertelemeli kredi fırsatı sunulmaktadır.

Kredi fırsatlarından yararlanmak için kriterleri taşımak ve mikro ve küçük ölçekli işletmeleri korumak için kredi fırsatı sunuluyor kredi kampanyasından yararlanabilmek için e-devlet üzerinden başvuru yapılmaktadır. Başvuru onaylanması durumunda krediniz tarafınıza KOSGEB aracı ile yatırılacaktır.