Asgari Ücretliye 518 TL Ek Ödeme Müjdesi!

Asgari Ücretliye 518 TL Ek Ödeme Müjdesi!

Ülkemizde milyonlarca kişi asgari ücretle çalışıyor, bu çalışanların bir bölümü bayram günlerinde mesai yapmak zorunda kaldı. Türkiye’de 20-23 Temmuz arası Kurban Bayramı olarak icra edildi. Kamu personelleri ve özel sektör çalışanlarının büyük bir bölümü bu süreyi tatil yaparak geçirdi ancak zorunlu hizmetlerde çalışanlar personeller bu süre zarfında yine işe gitti. Bu süre zarfında çalışan kişiler için ek ödeme yapılacağı açıklandı. Ödeme miktarı 518 TL olarak açıklandı.

Bayram Mesaisine Ek Ödeme

Bayram günlerinde çalışmaya devam eden vatandaşlar maaşlarının yanı sıra bu ay ek ödeme alacak. İşverenler tarafından çalışanlara bayram mesaisi olarak 518 TL ödenecek. Kurban Bayramı süresinde çalışan vatandaşlar ödemeden nasıl yararlanacaklarını merak etmeye başladılar.

Yapılan açıklamalara göre ek ödemeden bayramda çalışan tüm vatandaşlar yararlanabilecek.

2 Günlük Olarak Ödenecek

Kurban Bayramı süresi boyunca çalışan vatandaşlara ek ödeme yapılacak ve günlük ödeme miktarı 2 katı olacak. Çalışan kişinin 30 günlük ücreti üzerinden günlük ücreti bulunacak ve bu miktarın 2 katı şeklinde ödeme yapılacak. Günlük 100 TL ücret alan bir kişi bayram günlerinde çalıştığı taktirde 200 TL ücret alacak.

Buna göre 15 Temmuz ve 4.5 günlük bayram tatili süresi boyunca çalışan kişiye normal maaşının yanı sıra tatil günlerinde de çalıştığı için 518 TL’lik ek ödeme yapılacak.