Aile Destek, Evde Bakım, Dul Yetim alanlar dikkat... SGK'dan 7.250 TL bayram desteği müjdesi geldi...

Aile Destek, Evde Bakım, Dul Yetim alanlar dikkat... SGK'dan 7.250 TL bayram desteği müjdesi geldi...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bir müjdeyi duyurdu! Ölüm aylığı alan 3,3 milyon kişi, başvuruda bulunursa 5 bin lira promosyon alabilecek! Bu fırsatı kaçırmayın. Peki, kimler, nasıl faydalanacak? İşte adım adım ek ödemeler...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan son açıklamaya göre, ülkemizde ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödemesi yapılacak. Ancak, bu destekten faydalanabilmek için hak sahiplerinin başvuruda bulunmaları gerekiyor. Öte yandan hisseye göre de bayram ikramiyesi ödemesinden yararlanacaklar. Peki, kimler bu ek ödemelerden yararlanacak? İşte konu hakkında merak edilenler haberimizde...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bir müjdeyi duyurdu! Ölüm aylığı alan 3,3 milyon kişi, başvuruda bulunursa 5 bin lira promosyon alabilecek! Bu fırsatı kaçırmayın. Peki, kimler, nasıl faydalanacak? İşte adım adım ek ödemeler...

SGK Emeklilere ve Hak Sahiplerine Promosyon Veriyor

SGK'nın yaptığı açıklamaya göre, 12,7 milyon emekli vatandaşımız var. Bu emeklilerimizin aylıkları bankalar aracılığıyla ödeniyor. Şimdi, emekli aylığı ve ölüm aylığı alan vatandaşlarımıza bankalar, 8 bin ile 12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak. Ölüm aylığı alanlar için ise 5 bin lira promosyon ödemesi var.

Ölüm Aylığı Promosyonu Nasıl Alınır?

Bu promosyondan faydalanmak için öncelikle bankanıza başvurmanız gerekiyor. Bankalar, asgari belirlenen bu tutarları kendi inisiyatifleriyle artırabilirler. Yani, daha fazla promosyon almanız mümkün!

Ölüm Aylığı Nedir? Kimler Faydalanabilir?

Ölüm aylığı, vefat eden sigortalıların eşine, çocuklarına ve anne-babasına bağlanan bir aylıktır. Bu aylığı alabilmek için bazı şartlar var:

Sigortalının en az 1800 gün prim ödemiş olması gerekir.
Ya da en az 5 yıl sigortalı olup, toplamda 900 gün prim ödemiş olması şartı aranır.
Ayrıca, malullük veya yaşlılık aylığı alanlar da vefat ettiğinde, hak sahipleri ölüm aylığına başvurabilir.

Ölüm Aylığı Kimlere Bağlanır?

Ölüm aylığı, sigortalının eşi, çocukları ve ebeveynleri gibi yakınlarına bağlanır. Bu aylık, ailelerin maddi yükünü hafifletmeye yardımcı olur.

Milyonlar, Ramazan Bayramı'na ikramiye alarak girecek. Emekliler, dul ve yetimler, sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar Ramazan Bayramı ikramiyesini 2-5 Nisan tarihleri arasında alırken, aynı hafta kamuda görev yapan 700 bin işçiye de ödeme yapılacak. Kamu işçileri de 13 günlük ikramiye (ilave tediye) ödemelerini 5 Nisan günü hesabında görecek.

HİSSE HESABI

Bayram ikramiyesi dosya bazında veriliyor. Dosya başına 3 bin lira ödenecek.

Emeklilere Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak 3 bin lira yatırılacak.

Dul ve yetimler hisseleri, sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar iş göremezlik derecesi oranında bu ödemeden yararlanacak.

Aylık oranı yüzde 75 olana 2 bin 250, yüzde 50 olana bin 500, yüzde 25 olana 750 lira ödenecek. İki aylık birden alanlara da en yüksek ödeme imkanı sunan dosya üzerinden ikramiye verilecek.

BAYRAM İKRAMİYESİ

- Emekli: 3.000 TL
- % 75 ölüm aylığı: 2.250 TL
- % 50 ölüm aylığı: 1.500 TL
- % 25 ölüm aylığı: 750 TL
- İki aylık alanlar: En yüksek ödeme imkanı veren dosya üzerinden...